PREPROSTO, A UČINKOVITO

Trije naravni načini za zaščito pred komarji

Objavljeno 13. avgust 2014 09.00 | Posodobljeno 13. avgust 2014 09.00 | Piše: M. F.

Pri roki imejte banane, eterično olje sivke in osvežujoče citruse.

Letošnje vlažno poletje je komarjem pisano na kožo. Povsod namreč nastajajo luže, lužice in mlakuže, v katerih se razmnožujejo, zlasti ob večerih pa iščejo svoje žrtve. Da bi se pred njimi obvarovali, ne potrebujete kemičnih repelentov, ampak lahko to storite na povsem naraven način. Poglejte si tri preproste recepte, ki vas bodo obvarovali pred nadležnimi žuželkami.

Banana

Odlična je za naš organizem, komarji pa jo sovražijo. Pojejte sadež, z notranjo stranjo olupka pa si natrite izpostavljeno kožo. Vonj vas bo obvaroval pred pikajočim mrčesom.

Sivka

Vonj sivke je čudovit, a ne za komarje. V olivno, mandljevo ali otroško olje nakapljajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke in z mešanico namažite celotno telo. Vaša polt bo mehka in hkrati zaščitena.

Limona ali limeta

Citrusi so kot nalašč za poletje. Polni so vitaminov, popoln dodatek osvežilnim pijačam in hkrati izvrstno sredstvo proti komarjem. Odrežite rezino limone, izcedite sok v pijačo, z ostankom pa si natrite dele kože, kamor sicer nanašate parfum. Če boste s sokom limone negovali mesto, kjer vas je žuželka pičila, boste ublažili srbenje.

Deli s prijatelji