POLET

Spremenite svojo spalnico in spite bolje

Objavljeno 27. november 2015 20.00 | Posodobljeno 27. november 2015 20.00 | Piše: L. Š.

Ste vedeli, da lahko spalnica vpliva na vaše spanje in počutje? Od temperature, svetlobe in zvokov, znanstvene študije namigujejo, da imajo zunanji dejavniki ogromen vpliv na kvaliteto našega spanca.

Lahko se poživite s telesno vadbo; če to ne zaleže, telesu privoščite to, kar potrebuje – počitek.

Optimizacija vaše spalnice je nov trend za tiste, ki se enostavno ne znajo odpočiti, pa čeprav lahko spijo tudi 8 ur ali več na dan. Po pisanju portala Huffington Post smo zbrali pet najboljših načinov, kako spremeniti in optimizirati vašo spalnico za največji izkoristek spanca, sodeč po ugotovitvah nedavnih študij in zdravniške stroke.

Ohladite spalnico

Tisti, ki imajo poleg sebe življensko zmrzljivega življenskega partnerja se najbrž zavedajo, kako je zaspati v prevročem prostoru in kakšen spanec prinaša viskoa temperatura v spalnici. In višje temperature tudi znanstveno dokazajo vplivajo na kvaliteto spanca. Priporočena temperatura za spanec ne sme biti nižja od 15 stopinj celzija in ne višja od 22 stopinj. Poleti je odličen način ohladitve stropni ventilator, ki porabi zelo malo električne energije. Posteljo lahko ohladite tudi s pravo izbiro posteljnine.

Celoten članek preberite na strani Polet. image

Deli s prijatelji