LEPOTA DOJK

Sovražnik lepega dekolteja so tudi hitre diete

Objavljeno 21. avgust 2011 17.39 | Posodobljeno 22. avgust 2011 15.15 | Piše: M. F.

Namesto hitrih diet raje pravilno izgubljajte telesno težo in bodite telesno aktivne

Prsi vam bodo hvaležne, če z dietami ne boste pretiravali

Ni pomembno, ali so majhne ali velike, pomembno je, da so čvrste. Govorimo o prsih, na katerih čas zagotovo pušča sledi. A niso le leta sovražnik lepega dekolteja, ampak tudi najrazličnejše hitre diete.

Brez hitrih diet

Lepa, zapeljiva in vitka postava so sanje vsake ženske. Da bi jih kar najhitreje uresničile, so se mnoge pripravljene na povsem napačen način spopadati z odvečnimi kilogrami. Ti sicer ob strogih dietah res hitro izpuhtijo, a žal se prav tako hitro tudi povrnejo.

»In nenadoma ste ujeti v začarani krog hujšanja in pridobivanja kilogramov, s tem pa se koža krči in širi ter tako tudi tista na prsih izgublja elastičnost,« opozarjajo strokovnjaki in dodajajo, da če pri ženski pri 20 letih teža večkrat zaniha za približno štiri do pet kilogramov, bodo prsi pri 40 mnogo bolj povešene, kot če bi bila teža v mladosti konstantna.

Kako pravilno izgubljati kilograme?

Če se torej želite znebiti odvečnih kilogramov, hkrati pa obdržati elastično kožo ter čvrste in polne prsi, pozabite na hitre diete. Sem sodijo vse, ki predpisujejo manj kot 1200 kalorij dnevno in izgubo od dveh do treh kilogramov tedensko. Raje se hujšanja lotite počasi, ne izpuščajte obrokov, ti naj bodo pestri in polni vseh, za organizem potrebnih snovi. Seveda je obvezna tudi telesna vadba. Z njo boste okrepili mišice, tudi tiste, ki skrbijo za lep in poln dekolte.

Deli s prijatelji