TAKOLE PRAVIJO

Skrivnosti žensk, ki so videti mlajše

Objavljeno 11. julij 2014 11.00 | Posodobljeno 11. julij 2014 11.00 | Piše: M. F.

Povsem preprosto je: pijte veliko vode, gibajte se, jejte zdravo hrano in se zavarujte pred sončnimi žarki.

Letom ni mogoče ubežati, mogoče pa jih je skriti.

Staranje je naraven proces, ki ga je nemogoče ustaviti. Z leti namreč koža začne izgubljati vlažnost, elastičnost in postaja vse bolj občutljiva na zunanje dejavnike, ki nanjo rišejo gube. A vendarle obstajajo načini, s katerim je vse to mogoče malce upočasniti in prikriti letnico rojstva. Oglejte si pet skrivnosti žensk, ki jih že poznajo in zato svoja leta skrivajo.

Pijte veliko vode

Naše telo je sestavljeno iz 60 odstotkov vode, vsakodnevne naloge pa porabljajo njene dragocene zaloge, ki jih je treba zato vedno znova obnavljati. Vsak dan popijte vsaj osem kozarcev vode. Telo bo tako navlaženo, bolje se boste počutili in vaša koža bo videti bolj sveža. Hkrati pa bo bolje deloval tudi vaš prebavni sistem.

Zmanjšajte stres

Raziskave kažejo, da stres pospešuje procese staranja. Zaradi njega se poruši naravno ravnovesje hormonov, zato sta otežena obnova celic in nastajanje kolagena. Veliko je načinov, kako zmanjšati psihični stres: poskušajte preusmeriti pozornost z vadbo, gibanjem na svežem zraku, jogo, globokim dihanjem, meditacijo, s poslušanjem glasbe in z različnimi hobiji.

Obraz razvajajte s sadjem

Izdelajte domačo obrazno masko iz sadja po svoji izbiri. Na obraz lahko položite masko iz, denimo, papaje. Plod papaje vsebuje encim papain. Ta kožo navlaži in ji zagotavlja naravno elastičnost. Ali izdelajte oblogo iz jagod, ki vsebujejo betakaroten in vitamin A, oba pa spodbujata obnovo kolagena. Tudi aloe vera je odlična za bitko s staranjem kože.

Redno telovadite

Vadba je obvezni sestavni del rutine za nego kože. Mišice zaradi nje ostanejo prožne in napete, hkrati pa izboljšuje celotno zdravje in kondicijo. Pomaga pri srčnih boleznih ter zagotavlja mladostnejši videz. Eden najboljših načinov je hoja. Sprehod je odlična kardiovadba, ki podaljšuje življenje. Seveda pa se, preden se nanj podate, zavarujte pred sončnimi žarki. Prav ti so namreč eden največjih pospeševalcev staranja polti.

Zdrava prehrana

Skrbite, da bo vaša prehrana vedno bogata s sadjem in z zelenjavo. Izogibajte se rdečemu mesu, alkoholu, sladkorju, enostavnim ogljikovim hidratom in seveda kajenju. V sadju in zelenjavi so antioksidanti, ki pomlajujejo. Bolj kot boste jedli zdravo, mladostnejši bo vaš videz.

Deli s prijatelji