VIDEZ

Serum za 
mladostni pogled

Objavljeno 03. marec 2013 19.30 | Posodobljeno 03. marec 2013 19.30 | Piše: Petra Kancler

Serum lažje in globlje kot krema prodira v kožo, njegove superučinkovine na videz odvzamejo leta, vlažijo kožo, jo krepijo in ščitijo.

Prvi znaki stresa, utrujenosti in staranja se kažejo na očeh. Ženske na področju okoli oči motijo gube, podočnjaki in znaki staranja, večina pa jih ni zadovoljna niti z videzom svojih trepalnic. Z leti postaja pogled okoli oči vse bolj zaprt, kar je posledica več dejavnikov, ki so povezani s starostjo, stresom, utrujenostjo in zunanjimi vplivi, kažejo pa se kot izguba sijaja, prožnosti in napetosti kože. Vidni postanejo različni znaki staranja: upočasnjena prekrvitev in limfno kroženje povzročita prodiranje tekočine v tkivo vek (podočnjaki, vrečke pod očmi, zabuhlost, kapilare postanejo bolj vidne). Zaradi prosojne, nežne strukture povrhnjice in usnjice vek temni podočnjaki ter vrečke pod očmi postanejo vidni in trajni.

Kaj je serum in kako deluje?

Ne glede na to, ali ste v 30., 40. letih ali ste starejši, strokovnjaki priporočajo uporabo seruma. Ta ima sposobnost, da prodre globoko v plasti kože, poleg tega pa se popolnoma vpije, kar omogoča odlične rezultate. Večna vprašanja so, kdaj naj začnemo uporabljati serum in ali ga sploh potrebujemo ali je dovolj samo krema. Serum je zelo koristen, če se vam zdi, da vam kreme za nego ne omogočajo več želene nege kože ali če ste začeli uporabljati izdelke za zrelo kožo, imate mastno kožo in če se kažejo znaki prezgodnjega staranja oziroma gubice. Najbolje je, da takoj po čiščenju nanesete serum in šele nato vlažilno ali nočno kremo.

imageVroča novost laboratorijev Vichy je serum Liftactiv 10 za oči in trepalnice, ki omogoča takojšnji učinek liftinga in bleščeč sijaj, poleg tega pa poudari in pomladi oči. Obogaten je z ramnozo in ceramidi, bleščeči mikrodelci pa okrepijo trepalnice. Žametna tekstura seruma koži vrne mehkobo in zagotavlja odprt ter mladostni pogled. 

Lepotni nasveti Anje Rupel 

»Zjutraj in zvečer si obraz očistim s tonikom, si nanesem kremo okoli oči, serum za obraz, nato pa še vlažilno ali nočno kremo. Vrat si po navadi zmasiram z mandljevim ali kokosovim oljem, ustnice pa, predvsem pozimi, namažem z debelo plastjo vazelina. Proti gubam se je pravzaprav težko boriti, ker jih nobena krema ne odpravi povsem, morda jih s tem, ko navlaži kožo, malo omili, a pozneje se spet pojavijo. Še najbolj koristi obisk dermatologinje, ki mi občasno naredi glikolni piling in lasersko odstrani popokane kapilare ter pigmentne madeže. Poleg kozmetike, ki jo obožujem in mi polni police, je za lepoto najpomembnejše osebno zadovoljstvo – če si srečen, si tudi videti lepši.«

Deli s prijatelji