MALI TRIKI

Samozavestno v kopalke

Objavljeno 09. april 2017 09.00 | Posodobljeno 09. april 2017 09.00 | Piše: A. S.

Ker se poletje nezadržno bliža, marsikoga pa v obup spravljajo maščobne blazinice okoli pasu, navajamo nekaj majhnih trikov, z upoštevanjem katerih bomo lahko bolj samozavestno skočili v kopalke.

V prehrano vključite kakovostno kokosovo olje.

Najprej si priskrbite kakovostno kokosovo olje, saj to spodbuja prebavo, pospeši metabolizem in pomaga odstranjevati odvečno vodo iz telesa. Študija brazilskih strokovnjakov je pokazala, da so ženske, ki so med dieto vsak dan pol ure telovadile in z jedilnika črtale nasičene maščobne kisline ter jih nadomestile s 30 mililitri kokosovega olja, okoli pasu izgubile več centimetrov kot tiste, ki so vse počele enako, le kokosovega olja niso uživale.

Jasno je, da bo treba tudi migati, da bi dosegli zavidljive trebušne mišice, trenerji v fitnesu pa pravijo, da za radiatorčke velja pravilo: manj je več, a samo če je hitro. Kar pomeni, da je bolj pomembno, da izvajamo denimo trebušnjake v hitrem tempu, saj to veliko bolj aktivira mišice kot njihovo število, koliko jih bomo naredili, torej pustimo ob strani. In pri tem naj ne trpi vrat ali hrbtenica.

Da so borovnice najboljši prijatelj ravnega trebuha, sporočajo z univerze v Michiganu v ZDA: lahko jih jeste sveže ali zamrznjene, najbolje je v kombinaciji z jogurtom. Bogate so z antioksidanti, ki spodbujajo hitrejšo porabo kalorij, pospešijo krvni pretok in ​​preprečujejo kopičenje maščobe, predvsem na področju trebuha.

Z nutricionističnega vidika sta idealen zajtrk dve kuhani jajci, saj to telesu zagotavlja potrebne hranilne snovi in, kar je najpomembneje, občutek sitosti, povrhu pa nismo napihnjeni.

Depresija in stres sta povezana s kopičenjem maščobe na trebuhu, ker se v takšnih situacijah po navadi ne prehranjujemo idealno. Sledi nenadni padec krvnega sladkorja, temu pa seveda prenajedanje. Rezultat, nalaganje maščobe okoli pasu, je tu. Namesto da torej obupujete v družbi hladilnika, pokličite prijatelje, po možnosti tiste, ki vas znajo spraviti v dobro voljo. Tudi pošten odmerek smeha krepi trebušne mišice!

Zadnja stvar, ki jo lahko skoraj neopazno vpeljete v vsakdanjik in vam bo pomagala v boju proti šlaufkom, so izdelki iz polnozrnatih žit, denimo rženi kruh. Tovrstna vlakna so zavezniki lepe postave, večja količina škroba iz belega kruha pa nase veže vodo in povzroča napenjanje. Cela zrna žitaric si lahko privoščite tudi malce drugače, denimo na solatah, v jogurtih, saj spodbujajo prebavo. 

Deli s prijatelji