NARAVNO

Rastlinska detoksikacija

Objavljeno 04. marec 2013 14.20 | Posodobljeno 04. marec 2013 14.21 | Piše: M. F.

Za lepši videz ter boljše počutje prečistite telo s koprivami, z artičokami in s kurkumo.

Občasno privoščite svojemu organizmu razstrupljanje. Neskončno vam bo hvaležen, kar se bo kazalo v boljšem počutju in lepšem videzu. Predstavljamo vam tri rastline, ki so kot nalašč za detoksikacijo.

Koprive

Koprivov čaj se je izkazal kot odličen napitek za čiščenje krvi, poleg tega je dober diuretik, ki skupaj z odvečno tekočino iz telesa odpravlja strupe in spodbuja metabolizem. Kopriva je izjemno koristna za ledvice, pospešuje izločanje ledvičnega peska iz sečnega mehurja in raztaplja ledvične kamne.

Artičoke

Blagodejno vplivajo na jetra ter preprečujejo njihove poškodbe. Med detoksikacijo se namreč lahko škodljive snovi v njih nalagajo v večji količini kot sicer. Listi artičoke prav tako spodbujajo nastajanje žolča, ki je ključen za prebavo in absorpcijo maščob, s tem pa preprečujejo nastanek zamaščenih jeter.

Kurkuma

Uvršča se med najboljša naravna sredstva za čiščenje jeter, poleg tega se učinkovito bori proti različnim boleznim. Od nekdaj se uporablja za blaženje vnetij mišic in sklepov, pozitivno deluje na prebavni trakt ter na srce. Korenina kurkume ščiti pred nalaganjem odvečnih maščob v telesu in tako preprečuje zamastitev vitalnih organov.

Deli s prijatelji