UČNIKOVITO

Preproste vaje za lepšo zadnjico

Objavljeno 02. februar 2013 08.00 | Posodobljeno 02. februar 2013 08.00 | Piše: M. F.

Počepi, izkoraki, hoja v hrib in po stopnicah se bodo obrestovali.

S pravo nego bo dolgo ostala napeta in čvrsta.

Najpomembnejše sredstvo v skrbi za lepo zadnjico je telovadba, tesno za petami pa ji sledi prava prehrana. Vaje zgorevajo kalorije, pospešujejo presnovo ter urejajo krvni in limfni obtok. Poglejte si nekaj povsem preprostih načinov, ki vam bodo zagotovili lepšo zadnjo plat.

Počepi

Izvajajte jih tako, da boste med vadbo začutili vse mišice na zadnjici in stegnih. Noge razširite v širini ramen, stopala naj bodo obrnjena naravnost naprej in na tleh, počasi se spuščajte v počep. Pazite, da bodo na koncu kolena tik nad prsti nog. Zadržite 10 sekund in se vrnite v prvotni položaj.

Izkoraki

Ti so prav tako učinkoviti kot počepi. Z eno nogo stopite v izkorak, telo naj bo zravnano, pogled usmerjen naprej. Druga noga naj bo iztegnjena nazaj in počasi jo krčite v kolenu. Pri tem koleno sprednje noge ne sme mimo prstov na nogah. Zadržite 10 sekund in vsaj 10-krat vajo ponovite z eno, nato z drugo nogo.

Hoja v breg

Nagib telesa pri hoji v klanec omogoča, da so najbolj obremenjene prav mišice na zadnjici, kar ji zagotavlja čvrstost in privlačnost. Ne izogibajte se torej strmih poti, ampak izkoristite njihove prednosti.

Hoja po stopnicah

Prav tako kot hoja v hrib so za zadnjo plat koristne stopnice, pri tem pa se krepijo tudi bedra. Zato pozabite na dvigalo in se vsak dan peš povzpnite do pisarne ali stanovanja.

Deli s prijatelji