LEKCIJE

Pet krutih življenjskih resnic

Objavljeno 27. julij 2011 16.04 | Posodobljeno 28. julij 2011 08.00 | Piše: M. F.

Veliko se lahko naučite od drugih, lastne napake pa naj vam bodo v največji poduk

Padci in neuspehi vam morajo biti v spodbudo

Življenje je polno vzponov in padcev. Načini, kako jih posamezniki doživljajo, pa so odvisni od njihovega pogleda na svet: optimistom padci in neuspehi pomenijo spodbudo, pesimiste pa še bolj potrejo. Če sodite med te, vam polagamo na dušo, da se glede nekaterih življenjskih dejstev res ne gre obremenjevati.

Nemogoče je imeti vse

Naj bo želja še tako močna, so stvari, ki vam bodo vedno nedosegljive. Pomembna lekcija: ne iščite sreče zgolj v materialnih dobrinah, sicer boste prevečkrat razočarani.

Ne morejo vas vsi imeti radi

Vseeno, kdo in kaj ste in kaj počnete, vedno vas bodo obkrožali ljudje, ki vas bodo imeli radi, in takšni, ki vas ne bodo marali. Razlogi za to so različni: zavist, ljubosumje ali pa preprosto značajska različnost. Njihova stvar. Takšni ste, kakršni ste, in za ljudi, ki vas imajo radi, dragoceni.

Včasih ne boste uspeli

Naj bo pri izpitih ali projektih, v ljubezni, zgodilo se bo, da svojih ciljev ne boste dosegli. Veliko se lahko naučite od drugih, lastne napake pa naj vam bodo v največji poduk. Iz njih se učite in jih ne ponavljajte.

Nekdo bo vedno imel več

Denarja, prijateljev, avtomobilov, zrelih paradižnikov ... pa je res zato tudi srečnejši? Pozabite na zavist, uživajte v tistem, kar imate, počnite tisto, kar vas veseli, in bodite zadovoljni.

Jutri morda ne obstaja

Marsikaj se lahko zgodi. Morda celo konec sveta. Zato uživajte vsak dan, ne skrbite zaradi nepotrebnih malenkosti in ljudem, ki jih imate radi, to kar največkrat pokažite.

Deli s prijatelji