VPLIV

Nega kože glede na krvno skupino

Objavljeno 19. januar 2013 08.00 | Posodobljeno 19. januar 2013 08.00 | Piše: M. F.

Z najbolj nezahtevno kožo se lahko pohvalijo tisti s krvno skupino A, skupina B pa zahteva več pozornosti.

Polti imajo glede na krvno skupino različne lastnosti, zato zahtevajo različno nego.

Dejstvo je, da ljudem z različnimi krvnimi skupinami odgovarja različna hrana. Zato ni prav nič čudnega, da obstaja tudi povezava med krvnimi skupinami in zdravjem, lepoto ter načini negovanja kože. Poglejte, kako naj bi skrbeli za svojo.

Krvna skupina A

Koža žensk s to krvno skupino ima zelo majhne pore, zato se malo poti in izloča malo maščob. Polt torej ni zahtevna, največ škode ji povzroča pretiravanje s kozmetiko. Pore se namreč ob tem zamašijo, kar izzove kožni stres in s tem nepravilnosti.

Priporočljiva za nego je naravna kozmetika, zlasti uporaba olivnega olja. Največ pozornosti gre nameniti  čiščenju obraza. A ne z agresivnimi preparati, glavna zaveznika naj bosta voda in omenjeno olje.

Krvna skupina B

V nasprotju z nezahtevno in hvaležno kožo pripadnic skupine A je pri tistih s krvno skupino B zadeva povsem drugačna: polt je občutljiva in podvržena številnim nepravilnostim, ki so posledica notranjih procesov.

Presnova teh oseb je nekoliko hitrejša, zato se povrhnjica hitreje masti. Za nego so torej priporočljiva blago kisla sredstva. Izogibajte se milom in dišečim kozmetičnim preparatom. Luščilo za obraz je priporočljivo, a naj bo blago. Med izvajanjem potujte z rokami od vratu proti čelu, tako boste spodbudili naravni tonus kože.

Krvna skupina AB

Koža oseb s to krvno skupino ima veliko sposobnost prilagajanja različnim zunanjim dejavnikom, tudi sončnim žarkom. Njena negativna stran je, da se na njej hitreje pokažejo znaki staranja.

Dajte prednost naravni kozmetiki, uporabljajte domače preparate. Izogibajte se umivanju s trdo vodo, priskrbite si razpršilo za obraz z mineralno vodo. Ker imajo osebe s krvno skupino AB nekoliko slabšo prekrvavitev, je pri njih pogosto prisotna bledikavost, ki pa jo je s primernimi ličili mogoče zakriti.

Krvna skupina 0

Za polt vseh s to krvno skupino je najpomembnejši spanec. Vsako noč vsaj osem ur. Če si boste privoščili dovolj počitka, z njo ne boste imeli težav. V nasprotnem primeru vas bodo pestile razširjene pore, občutno mastenje ali suha koža.

Izogibajte se sredstvom za čiščenje v obliki pen, saj kožo preveč izsušijo. Uporabljajte nežne gele in kreme. Preden se podate na zrak, obvezno uporabite kremo z zaščitnim faktorjem. Poleti naj ta znaša najmanj 20 in pozimi vsaj 10.

Deli s prijatelji