ZAŠČITA

Najboljša krema za sončenje

Objavljeno 27. junij 2016 11.00 | Posodobljeno 27. junij 2016 11.00 | Piše: M. F.

Kreme, ki so namenjene zaščiti otrok, so zaradi svoje sestave učinkovitejše od običajnih krem za sončenje.

Ko namažete naraščaj, z njegovo kremo pred soncem zaščitite še sebe.

Otroška kozmetika še zdaleč ni uporabna zgolj za nego otrok. Olje, ki je namenjeno najmlajšim, pozitivno vpliva tudi na kožo odraslih, otroški robčki nežno in učinkovito odstranjujejo ličila, krema za otroško ritko pa spodbuja celjenje različnih kožnih poškodb. Deluje celo kot obrazna maska.

Tudi zaščita na plaži

Očitno pa je še en izdelek iz otroške kozmetike, ki bi ga morali uporabljati tudi odrasli:  krema za sončenje. Zlasti bi se z njo pred sončnimi žarki morali zavarovati ljudje z občutljivo kožo. Kot aktivno sestavino namreč vsebuje cink. »S tem ustvari fizično oviro, saj se zadrži na površini kože in se ne vpije v celoti vanjo,« je povedala dermatologinja dr. Elizabeth Tanzi. »Prav fizični, mineralni in ne zgolj kemični filtri so osnovna razlika med otroškimi in običajnimi izdelki, ki so namenjeni zaščiti pred UV-žarki. Kreme za odrasle se zaradi svoje sestave hitro vpijejo in tako preprečijo bele sledi, ki jih na koži puščata v tistih za najmlajše prisotna cinkov oksid in titanov dioksid ter omogočata, da se žarki od kože odbijajo.«

Učinkovito in varno

Kreme za odrasle, ki zagotavljajo zgolj kemično zaščito, so polne snovi, ki lahko, kot pravijo strokovnjaki, povzročijo tudi kožne alergije in celo spremenijo ravnovesje hormonov.

In čeprav boste po nanosu zaščite za otroke dlje mastni in beli, je nedvomno ta boljša, zlasti če je vaša koža občutljiva. Poleg tega so otroške kreme veliko cenejše od tistih, ki so sicer izdelane na osnovi mineralnih filtrov in namenjene zaščiti kože odraslih.

 

Deli s prijatelji