ZNANI O ZDRAVJU

Maša Medik posluša svoje telo

Objavljeno 08. november 2015 08.00 | Posodobljeno 08. november 2015 08.00 | Piše: M. F.

Ima tudi greh, na katerega ni ponosna, prav zavedanje težave pa je prvi korak k njenemu reševanju.

Maša Medik, nekdaj članica zasedbe Turbo Angels, nato samostojna pevka in predvsem mamica. Da je skrb za dušo in telo za zdravje ključnega pomena, se dobro zaveda in mu zato posveča veliko pozornosti.

Bi zase rekli, da živite zdravo?

Rekla bi, da se predvsem zadnjih nekaj let trudim živeti čim bolj zdravo.

Koliko časa tedensko posvečate športu in rekreaciji?

Štirikrat na teden obiskujem treninge Boot Campa, kadar je lepo vreme, pa se z družino večkrat odpravimo kam v naravo.

Kateremu viru glede nasvetov za zdravje najbolj zaupate?

Doslej večjih težav z zdravjem nisem imela, tako da se pri sebi načeloma ravnam kar po občutku. Telo me zelo hitro opozori, kadar počnem nekaj, kar mu ne ustreza. Kadar dobro poslušam, kaj mi sporoča, hitro rešim zadeve. Seveda sem o zdravju veliko prebrala, nasveti drugih tudi niso nikoli odveč, kombinacija vsega oziroma srednja pot pa je običajno tista, ki jo izberem.

Je dandanes po vašem mnenju težko živeti zdravo? Zakaj?

Predvsem je potrebna dobra organizacija. Jaz osebno hodim na telovadbo zjutraj pred službo, tako da si ne odtrgam niti ene ure za druženje s hčerko. To je pri meni bistvenega pomena. Glede prehrane pa je tako: sem kar naprej lačna, kar me sili k temu, da jem večkrat na dan. Samo komplicirati ne smemo in gre.

Kaj radi počnete, čeprav veste, da to zdravju ne koristi ali morda celo škodi?

Moja razvada je še vedno kajenje. Pokadim minimalno število cigaret na dan, včasih nič, ampak ja, prisotne so v mojem življenju.

Veliko govorimo o stresu. Kako se mu zoperstavljate vi?

Menim, da sem zaradi športa v dobri fizični in psihični kondiciji. Nikoli prej si nisem mislila, da je toliko psihičnega bremena mogoče odpraviti z uro treninga.

Kaj menite o današnjih trendih, ko vsi težijo k večni mladosti in se vse več žensk, pa tudi moških, panično boji gubic?

Ne bojim se gubic. So del mene, del mojega zorenja.

Kakšno je vaše mnenje o tako imenovanih superživilih? Zlasti eksotičnih? Se strinjate, da ljudje zaradi njih prevečkrat pozabimo, da rastejo tudi na našem vrtu?

Če ima nekdo občutek, da je po njih bolj zdrav in da se zaradi njih bolje počuti, jih popolnoma podpiram. Osebno pa se super počutim po skledi mamine solate z vrta in je to zame najboljše superživilo.

Dodobra smo že v jeseni, prihaja zima in v hladnejših dneh bomo bolj skriti v oblačilih. Se bo vaš režim prehrane zato v primerjavi s tistim v vročih dneh kaj spremenil oziroma sprostil?

V hladnejših mesecih mi bolj prija jesti hrano na žlico. Režim prehrane se bo zagotovo spremenil. Pa ne zato, ker bom bolj skrita v oblačilih, ampak zato, ker me močnejša hrana pogreje, kar pa se pozimi še kako prileže.

Deli s prijatelji