PRIMERJAVA

Lepotni posegi pri nas še poceni

Objavljeno 07. februar 2013 12.50 | Posodobljeno 07. februar 2013 12.51 | Piše: Da. M.

Cene lepotnih posegov pri nas niso visoke.

Kam po nove prsi?

Estetska kirurgija, ki po mnenju številnih ne bo doživela gospodarske krize, saj posameznikova želja po lepem ostaja, je ena izmed najpomembnejših vej medicinskega turizma. Hrvaški portal Cromedicor je v ta namen naredil primerjavo cen 10 najbolj priljubljenih estetskih posegov, pri kateri so ugotovili, da so cene v Sloveniji in na Hrvaškem najnižje.

V primerjavo so bile vključene Španija, Italija, Velika Britanija, Nemčija ter Slovenija in Hrvaška. Ugotovili so, da so cene lepotnih posegov pri nas, v Španiji in Nemčiji primerljive, v Italiji in Veliki Britaniji so občutno višje, na Hrvaškem pa je lahko posamezen popravek tudi do 65 odstotkov cenejši kot drugje.

Najdražje prsi v Italiji

Tako boste pri naših sosedih, ki slovijo po izpiljenem modnem okusu, dobri hrani in široki paleti čevljev, za povečanje prsi odšteli več kot 6000 evrov, v Sloveniji pa je cena za ta poseg v povprečju 3290 evrov. Za korekcijo ušes morajo največ plačati na Otoku, in sicer 4000 evrov, pri nas 1340, na Hrvaškem pa 873 evrov.

Prav tako so pri nas in na Hrvaškem najnižje cene botoksa. Za enkraten vnos je povprečna cena pri nas nekaj čez 300 evrov, medtem ko Italijane ta stane kar 959 evrov. 

Deli s prijatelji