PREIZKUŠAMO TERAPIJO

Kozmetika z ‘živimi‘ mikroorganizmi

Objavljeno 01. junij 2016 16.15 | Posodobljeno 30. maj 2016 11.50 | Piše: Mateja Blažič

Šamponi, kreme in zobna pasta s koristnimi mikroorganizmi, ki se nam pomagajo razstrupljati, vplivajo na počutje, imunski sistem in posledično na zdravje.

Kozmetiko I‘m resource najdete v trgovini Ekošara, na Vojkovi 52 v Ljubljani (www.zivinaravo.si). Tam izvedejo tudi priporočljivo prvo razstrupljevalno pranje las in vam svetujejo o izdelkih. Foto: Marko Feist

Že nekaj mesecev preizkušamo izdelke z živimi mikroorganizmi in ugotavljamo, da resnično sprožajo spremembe. 

Kozmetika I'm resource je narejena izključno iz prvovrstnih naravnih sestavin. Vsebuje 220 različnih mikroogranizmov, encime, minerale, proteine in s fermentacijo nastale lasem identične keratine. Odstranjuje toksine iz las, kože in telesa, čisti, neguje, hkrati pa spodbuja dobro počutje in po načelu homeopatije in vibracije – ker gre za živ izdelek – tudi določene naše lastnosti.

Svetovalec, g. Tone Dolenšek, pravi: »Sam sem prve mikrobe dobil za darilo. Kremo mi je dal izumitelj linije in nisem vedel, kaj naj počnem z njo. Imel sem sicer težave s suho kožo, se praskal do krvi, potem pa sem se spomnil nanjo – in mi je pomagala. Nato sem Silvia Pillilinija – sicer homeopata – obiskal v Nemčiji, kjer raziskuje in pridobiva mikroorganizme. Padel sem notri, prišel domov in dal izdelke tudi otrokom – prepričan, da vse, kar sem izvedel, verjetno ne drži, saj sem po naravi skeptičen. Moja dvojčka si nista ravno rada umivala las, ko pa sem popršil šampon v kopel, sta začela tiščati glavi v vodo in jo celo piti. To je bil zame pokazatelj, da mikrobi resnično delujejo.«

Mikroorganizmi so pridobljeni v nadzorovanih pogojih, s fermentacijo ekološko pridelanega sadja in zelenjave, izdelki pa za razliko od industrijskih ne vsebujejo nobenih kemičnih sestavin in škodljivih dodatkov. Vsa proizvodnja poteka povsem ročno v okviru družinskega podjetja.

»Dve do tri leta traja, da dozori en šampon, v katerem so vitamini, encimi, aminokisline, organske kisline, vitalne kvasovke in probiotični laktobacili. Pri ljudeh harmonizirajo posledice slabih prehranjevalnih navad, strupov iz okolja in stresa,« pove g. Dolenšek, ki izdelke uporablja že več let in je navdušen nad rezultati. » Prvi korak k boljšemu počutju in zdravju je globinsko čiščenje – terapevtsko umivanje las, razstrupljanje telesa od znotraj navzven in hkrati oskrba z manjkajočimi elementi, ki jih lasje in koža potrebujejo. Razstrupljanje skozi lase je namreč izredno učinkovito, ker je vsak las povezan s krvnim obtokom in ima izredno moč prenašanja snovi v obe smeri zaradi spiralne strukture.«

Ker smo vedno znova pod vplivom toksinov iz okolja, prehrane, stresa, s šamponi vsakodnevno vzpostavljamo ravnovesje in ugodno vplivamo na počutje.

»Mikrobi so živa bitja, ki vibrirajo, se uskladijo z našo energijo in podprejo naše stanje – omogočijo, pomagajo nam, da postanemo, kar smo. Stekleničke pred uporabo za nekaj sekund primemo v roko, da se uskladijo z nami, nas podprejo pri vibraciji, v kateri smo. Potencirajo namreč vse misli in se odzivajo na opazovalca … Podobno kot roža, ki uspeva, ker se pogovarjaš z njo. Če si brez energije, ti maksimalno pomagajo. Odpade ves balast, ovire, dobiš fokus, vse postane enostavno. Ko potrebuješ fizično moč, vzameš šampon, ki sporoča, da si steber, moč, materija, sposoben in močan. To fizično občutiš,« pojasni. »Očistiš se, zbistriš um in imaš možnost presojati, kaj je bistveno in kaj ne. Ne spreminjajo osebnosti, podprejo pa naš potencial. Uravnovesimo se …«

In kako izberemo primeren izdelek? »Po vonju, ta pove, katerega potrebuješ. Tisti, ki nam najbolj diši, je pravi za nas tisti trenutek,« pove. Zanimivo je tudi, da se šampon odziva na okolico. Ko ga prineseš domov, se 36 ur privaja na okolje in lahko spremeni konsistenco, barvo, vonj … Pokvari se ne. Starejši je, boljši je. Mikrobi so namreč živi in ščitijo sami sebe, za to ne potrebujejo nobenih konzervansov, tudi toplota jim ne škodi.

In kaj se spremeni? »Najprej opaziš lahkotnost, razbremenitev, fizično olajšanje, čez čas izginejo težave na koži, laseh, prhljaj, srbečica, glivice, dermatitisi... Ne gre za zdravilo, le naseljujemo dobre mikrobe in slabi nimajo več prostora živeti na istem mestu. Ljudje so manj bolni, imunski sistem se stabilizira in okrepi. Nato se izboljšajo počutje, razpoloženje, odnosi, ker smo mi drugačni, močnejši, bolj osredotočeni … Ko se fizično očistimo, nas namreč nič več ne zmoti ali bremeni.«

Osebni izkušnji

»Na začetku sem bila precej skeptična, da lahko šampon prinese tako korenite spremembe. Toda moji dvajset let barvani lasje so iz slamnatih takoj postali voljni in mehki kot v otroštvu. Nekateri šamponi mi tako dišijo, da ne morem pričakati prhanja. Občutek imam, da se z njimi vsak dan znova očistim negativnosti. Koža je zadihala. Ne prenesem več občutka filma, ki ga naredijo na koži 'navadni' geli za prhanje. Opažam pa tudi nekaj zanimivih notranjih premikov. Stvari so mi postale bolj jasne. Mirnejša sem, delujem z manj drame. Odpadel je ves balast, ljudje, projekti, neumnosti, osredotočena sem na bistvo, na svojo pot. Vem, kdo sem in kaj hočem. Res se mi zdi, da mikrobi delujejo!« (Mateja Blažič)

»Predstavili so mi zgodbo in me povabili na terapijo z mikroorganizmi. Od takrat redno uporabljam vse njihove izdelke, saj verjamem v pozitivno delovanje mikrobov na počutje in zdravje. Izdelki so precej drugačni in predstavljajo novo zgodbo. Vem, kaj vnašam na in v telo, opažam rezultate in se posledično tudi bolje počutim.« (Sabina Remar)

Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.

 

 

image

Deli s prijatelji