NARAVNA LEPOTA

Izkoristite moč oljčnega olja

Objavljeno 23. julij 2011 19.38 | Posodobljeno 25. julij 2011 09.00 | Piše: M. F.

Če boste med kopanjem kopeli dodali nekaj žlic olivnega olja, bo koža po negi še mehkejša

Zatrdelo kožo na stopalih boste z lahkoto odstranili, če bi boste pred nego stopala natrli z oljčnim oljem in obuli bombažne nogavice

Zaradi zdravilnih učinkovin in izjemnega okusa je nepogrešljivo v vsaki kuhinji. A ne zgolj za pripravo jedi, oljčno olje lahko uporabite tudi v domači kozmetiki. Ker je bogato z antioksidanti in vitaminom E, kožo vlaži in jo neguje. Zato lahko nadomesti hidratantne kreme. Na obraz ga je najbolje nanašati z bombažnimi blazinicami, da pa bi preprečili občutek mastne kože, obraz pred nego navlažite z vodo. Oljčno olje pa lahko uporabite še drugače.

Hranilna maska

Iz olja si pripravite masko za obraz in vrat: nekaj kapljic primešajte žlici medu in dvema žlicama mleka, pripravek nanesite na kožo in ga pustite 10–15 minut, da se zmes dobro vpije, ostanek pa sperite s hladno vodo.

Nega ustnic in nohtov

Oljčno olje lahko nadomesti balzam za ustnice, koristi pa tudi negi nohtov. Kožico ob njih boste odstranili lažje, če jo boste pred tem vanjo utrli ta zaklad narave.

Mehka stopala

Zatrdelo kožo na stopalih boste z lahkoto odstranili, če boste pred nego stopala natrli z oljčnim oljem in obuli bombažne nogavice. Vam je zmanjkalo kreme za britje? Na dele telesa, ki jih želite pobriti, nanesite oljčno olje. To tekoče zlato vam bo v pomoč tudi pri odstranjevanju šminke in celo vodoodporne maskare.

Piling in kopel

Na telo nanesite zmes, ki jo pripravite iz oljčnega olja in sladkorja. Če boste pripravku dodali tudi malce limoninega soka, boste kožo še dodatno osvežili, če pa boste med kopanjem kopeli dodali nekaj žlic oljčnega olja, bo koža po negi mehkejša in nežnejša.

Za lepe in sijoče lase

Dvema beljakoma primešajte dve žlici olja in masko nanesite na lase. Lasišče temeljito zmasirajte, tako boste pospešili krvni obtok, nato pa zmes pustite pol ure delovati in jo izperite z nežnim šamponom!

Deli s prijatelji