PREVIDNO

Hrana, zaradi katere niste najboljša družba

Objavljeno 06. december 2015 12.55 | Posodobljeno 06. december 2015 12.57 | Piše: M. F.

Zaradi nekaterih živil telo oddaja vonj, ki je vse prej kot prijeten.

Zavezniki zdravja niso vedno tudi dišeči.

Dejstvo, da tisto, kar vnašamo v telo, vpliva na zdravje in počutje, vas zagotovo ni presenetilo. Po tablici čokolade se boste kmalu počutili utrujene in zaspane, po z beljakovinami in vlakninami bogatem obroku pa boste še dolgo občutili moč in energijo. A hrana vpliva tudi na telesni vonj. In to ne vedno pozitivno.

Kaj vas izdaja

Z ostrimi začimbami ter s česnom in čebulo obogatene jedi so res odlične za zdravje, a posledice uživanja v njih boste vi in tudi vsi v vaši družbi čutili še dolgo. In to ne zgolj v obliki zadaha, njihov vonj bo pronical tudi skozi vaše pore še 48 ur po zaužitju.

Tudi rdeče meso in alkohol sta kriva za neprijeten telesni vonj. Kot stranski produkt njune presnove nastaja sladkor, tega pa telo izloča skozi pore. Vonj, ki pri tem nastaja, je vse prej kot sladek ...

Če ste si privoščili kakšen kozarček preveč, jejte sveže sadje in zelenjavo ter beljakovine, s katerimi boste naslednji dan vsaj nekoliko ublažili neprijetni vonj mačka.

In še opozorilo

Neprijetnih vonjav raje ne skušajte zakrivati s parfumom. Ti se nanje odzovejo različno in ne vedno tako, kot bi si želeli. Čista, sveža osnova, torej nevtralen telesni vonj je prvi pogoj, da bo vaš najljubši parfum razvil pravo noto. Namesto da bi posledice uživanja prej omenjenih jedi premagovali z umetnimi dišavami, si jih privoščite tedaj, ko obroku ne bosta sledila vadba v telovadnici ali ples v množici. 

Deli s prijatelji