KUPITE PRAVEGA

Dezodoranti za poletno svežino

Objavljeno 13. julij 2011 09.00 | Posodobljeno 13. julij 2011 08.45 | Piše: M. F.

Običajni dezodoranti zgolj prekrijejo telesni vonj, antiperspiranti pa zavirajo znojenje

Morda bi bila uporaba antiperspiranta dobra rešitev
V poletnih dnevih in nočeh hitro izgine tako zaželeni občutek svežine. Da vas ne bo presenetil neprijeten vonj izpod pazduh, se je najbolje »oborožiti« s pravim dezodorantom. Močne parfume prihranite za zimske dni, za vroče je mnogo boljša izbira diskretno nadišavljen dezodorant.

Takšen, ki bi ustrezal vsem, seveda ne obstaja, a na tržišču je dovolj izbire, da vsak zase lahko izbere pravega. Ali bo v obliki pršila, s kroglico ali v stiku, je stvar osebne odločitve.

Običajni dezodoranti zgolj prekrijejo neprijetni vonj in zmanjšajo število bakterij, ki živijo na površini kože, dezodoranti antiperspiranti pa zavirajo še znojenje. Njihova uporaba je primerna, če so žleze znojnice dejavnejše. Na začetku jih je treba nanašati pogosteje, čez čas, ko se stanje izboljša, pa lahko med posameznimi nanosi mine več dni ali celo tednov. Izogibajte pa se jim vsaj 24 ur pred depilacijo pazduh ali po njej.

Dezodoranti se razlikujejo tudi po sestavi: običajni vsebujejo aluminijeve in cinkove spojine ter pogosto tudi alkohol. Morda pa bi raje posegli po mineralnih ali naravnih. Ti nimajo kemičnih spojin in so primerni tudi za izjemno občutljivo kožo, njihov glavni adut pa so odišavljena naravna olja. V letošnjem poletju največkrat mete, sivke, žajblja ali limonine trave.
Deli s prijatelji