ZA LEPŠI DAN

Deset stvari, ki jih obvezno storite zjutraj

Objavljeno 10. november 2015 08.00 | Posodobljeno 10. november 2015 08.00 | Piše: M. F.

Za dober dan začnite skrbeti takoj, ko vas prebudi zvok budilke.

Ni vseeno, kako začnete dan.

Pravijo, da se po jutru dan pozna. Če torej hočete, da bo vaš dober, ga morate pravilno začeti. Zato poglejte, kaj zjutraj storiti in česa ne.

Brez dremanja

Takoj ko zazvoni budilka, vstanite. Če boste na budilki vztrajno pritiskali gumb za dremanje, se ne boste spočili. Nasprotno, podnevi boste zgolj bolj utrujeni.

Pretegnite se

Dobro in temeljito. Že v postelji. S tem boste spodbudili pretok krvi in razmigali svoje telo.

Zapišite si nekaj

So se vam med počitkom porodile dobre ideje? Ste imeli sanje, ki bi si jih bilo vredno zapomniti? Takoj jih zapišite. Čez dan, ko bodo vaši možgani prezaposleni z drugimi stvarmi, jih boste zagotovo pozabili.

Pomislite na nekaj, česar se lahko veselite

Vedno je nekaj, česar se lahko veselite. Novega dogodka, preizkušnje, opravila, pričakovanega uspeha ipd. Zagotovo vas razlog za veselje čaka tudi danes. Le spomniti se ga morate.

Priskrbite si naravno luč

Odgrnite zavese takoj, ko vstanete. Jutranja svetloba, pa čeprav je zaradi zgodnje ure morda komaj svit, bo vaše možgane prebudila bolj kot skodelica kave.

Popijte kozarec vode

Ponoči telo porabi nekaj tekočine, zato je zjutraj dehidrirano. Popijte kozarec vode, še boljše bo, če ji boste dodali sok limone.

Pozabite na včeraj, osredotočite se na danes

Ste še vedno v stresu zaradi tistega, kar se je zgodilo včeraj? Imate priložnost, da se otresete slabih stvari iz preteklosti.

Pustite telefon

Prve minute jutra naj bodo vaše, brez telefona, računalnika in drugih sodobnih igračk.

S posteljo počakajte

Čeprav so vas mame učile drugače, postelje ne postiljajte, dokler se dodobra ne ohladi. Najboljše bo, da šele popoldne, ko se vrnete domov.

Storite nekaj, česar ne marate

In to prečrtajte na seznamu. Kar koli, kar vam ne vzame veliko časa, a bi vas že misel na to, da vas delo čaka, ves dan spravljala v slabo voljo. Tako bo nadležno opravilo za vami, in ko boste pomislili na to, boste takoj boljše volje.

Deli s prijatelji