HIGIENA

Deli telesa, ki si jih večina ne umiva

Objavljeno 01. december 2017 07.55 | Posodobljeno 01. december 2017 07.57 | Piše: M. F.

Tudi v popku, za nohti in na predelih za ušesi se nabira nesnaga.

Sama voda za čistočo nekaterih delov telesa ni dovolj.

Prhanje, ki traja več kot 10 minut, je že skoraj pravi luksuz. Za razvajanje v kadi pa si večina sploh ne vzame več časa. A ne glede na to, kje in kako dolgo se namakate, najbrž tudi sami med umivanjem zanemarjate ali povsem pozabite na nekatere dele telesa.
Kateri najpogosteje ostanejo spregledani?

Popek

Večina pozabi, da ga ima, in se z njegovo čistočo sploh ne obremenjuje. A prav popek je eden najbolj umazanih delov telesa, saj je na njegovi površini več kot 1400 različnih bakterijskih skupin. Prav zato ga je treba med vsako prho očistiti. Če je umazanija v njem trdovratna, jo boste najlažje odstranili z vatirano palčko, ki ste jo namočili v alkohol ali v gel za prhanje.

Nohti

Gotovo si redno umivate roke. Kaj pa nohte? Za njimi je vedno umazanija, in čeprav ni vidna, bi jih morali večkrat zdrgniti s primerno krtačko.

Stopala

Sam stik z vročo ali toplo vodo ni dovolj, da bi bila stopala čista. Tudi stopala bi morali temeljito zdrgniti z gobico ali zgolj milom ter jim občasno privoščiti luščilo. Le tako bodo mehka, lepa, negovana in zdrava.

Predel za ušesi

Daleč od oči, daleč od čistoče, bi lahko rekli. Kajti večina med umivanjem obraza in tudi med pranjem las na del za ušesi pozabi, zato se tam nabirajo umazanija in bakterije in bi jih morali redno, vsaj med umivanjem las, očistiti.

Hrbet

Res je, velika površina je težko dosegljiva, a to ne sme biti izgovor, da si ga med prhanjem ne bi temeljito umili. Če nimate nikogar, ki bi vam pri tem pomagal, si pomagajte s posebno ščetko na dolgem držalu, ki bo dosegla vso površino.

Deli s prijatelji