POLET

Cvetoča trgovina z marihuano

Objavljeno 15. julij 2014 18.40 | Posodobljeno 15. julij 2014 18.42 | Piše: A. K.

V prvih šestih mesecih od dneva, ko je v ameriški zvezni državi Colorado uporaba indijske konoplje v rekreacijske namene postala legalna, je bilo prodanih že za 90 milijonov ameriških dolarjev marihuane.

Rezultat, ki je presegel vse napovedi. Vseeno pa je prodaja indijske konoplje v medicinske namene v tej državi dosegla še mnogo večji rekord, kajti v enakem obdobju so jo bolniki pokupili za 165 milijonov dolarjev. Kljub temu da je od začetka prodaje minilo skorajda pol leta, ameriški spletni portal Huffington Post poroča, da vsi trgovci, ki so zaprosili za dovoljenje za prodajo marihuane in ga tudi dobili, še niso odprli svojih trgovin. Zato analitiki v naslednjih mesecih napovedujejo še bolj skokovito in robustno rast prodaje konoplje. Po podatkih tamkajšnjih lokalnih oblasti je do začetka julija licenco za prodajo konoplje v rekreativne namene dobilo že kar 200 trgovcev.

Prošnjo za izdajo dovoljenja lahko zaprosi vsak, ki ima stalno prebivališče prijavljeno v Coloradu. Kar je precejšnja sprostitev kriterijev, saj je doslej zanj lahko zaprosil samo tisti trgovec, ki je predhodno že imel dovoljenje za prodajo marihuane v medicinske namene. Novopečeni trgovci z legaliziranim mamilom bodo svoje trgovine odprli oktobra.

Celoten članek si lahko preberete na strani polet.si.

Deli s prijatelji