OGLASNO SPOROČILO

Vstopite v novo leto z novim nasmehom

Objavljeno 09. december 2015 10.50 | Posodobljeno 09. december 2015 11.49 | Piše: B. K.

Zobni vsadki Zygoma spreminjajo implantologijo. Nova metoda je popolna rešitev za vse, ki so zaradi dolgotrajne izgube zob izgubili tudi kost (resorpcija), potrebno za vstavitev zobnega vsadka.

So vam morda rekli, da niste primeren kandidat za vstavitev zobnih vsadkov v zgornjo čeljustnico in da vam je na voljo le zastarela in neprijetna proteza ali vstavitev več zobnih vsadkov z nadgradnjo kosti (dvigom sinusnega dna)? Verjamemo, da bo vse, ki so prepričani, da nimajo nobenih drugih možnosti, razen teh dveh, razveselila novica, da se lahko zobni vsadki odslej z metodo Zygoma-All-On-4 vstavijo vsem s primanjkljajem ali popolno izgubo kosti v zgornji čeljustnici. S to najsodobnejšo zobozdravstveno metodo, ki jo je v hrvaško klinično stomatologijo uvedel dr. Zdenko Trampuš, DDS, in ki jo izvajajo le redke ordinacije po svetu, reševanje primerov popolne izgube zob nikoli več ne bo enako.

image

Od proteze do koncepta

Zygoma-All-On-4

Stomatologija je prehodila dolgo pot od klasičnih neprijetnih protez do koncepta Zygoma-All-On-4. Tisti, ki so že nosili protezo, zagotovo dobro poznajo neprijeten občutek v ustih in nenehno negotovost zaradi nezanesljive in ne dovolj privlačne proteze; poleg tega ne morejo s celotnim nebom začutiti okusa hrane, kar jim povzroča dodatne težave in zmanjšuje kakovost življenja. Prav tako lahko klasična proteza ožuli dlesen in povzroči neprijeten občutek v ustih, uporabniki pa se čez nekaj časa naveličajo nenehno skrbeti za njeno dezinfekcijo.

Na srečo se lahko danes pacienti s popolno izgubo zob za vedno poslovijo od proteze, kar jim omogoča metoda All-On-4, saj se lahko v obe čeljustnici vstavijo štirje zobni vsadki, na katere se namesti digitalno oblikovana zobna vrsta.  Računalniško vodena vstavitev najkakovostnejših zobnih vsadkov na trgu po najsodobnejšem terapevtskem konceptu keystone dental omogoča hiter in neboleč poseg, tehnika vstavitve _ apless pa zagotavlja izvedbo brez rezov, oteklin in bolečin. Pacientu se v dveh urah vstavi začasen prototip zoba, trajna rešitev pa v dveh mesecih in pol.

Podarite sebi in svojim najdražjim brezplačen prvi pregled v vrednosti 650 EUR. Pokličite: T +385 1 37 03 498, +385 98 358 857 

Čeprav je vstavitev zobnih vsadkov neprekosljiv zobozdravstveni postopek za odpravo brezzobosti in je veliko zobozdravnikov prepoznalo metodo All-On-4 kot najboljšo rešitev za odpravo brezzobosti, je bila vedno največja ovira pri vstavitvi zobnih vsadkov primanjkljaj kosti, v katero naj bi jih vstavili. Na mestu, kjer dolgo manjka zob, ni korenine, zaradi tega pa izgine tudi kost, kar so doslej reševali z dolgotrajnim in včasih neprijetnim postopkom njene nadgradnje. Ta ovira je zdaj za vedno odpravljena, saj se lahko v zgornjo čeljustnico vstavijo zigomatični zobni vsadki.

»V zvezi s tehnologijo Zygoma All-On-4 lahko povem, da ni več pacientov, ki že po enem samem obisku ne bi mogli zapustiti ordinacije brez čudovitega nasmeha. Ker sem kot prvi na Hrvaškem začel vstavljati zobne vsadke Zygoma, lahko potrdim, da so resnično spremenili stomatologijo,« je povedal dr. Zdenko Trampuš, DDS, zobozdravnik, ki to metodo suvereno uporablja pri vsakodnevnem odpravljanju brezzobosti atrofirane zgornje čeljustnice. »Na podlagi izkušenj menim, da je ta metoda, za katero je potrebna izjemna kirurška spretnost, boljša od vseh drugih metod za odpravo brezzobosti, vključno z vstavitvijo od šest do osem zobnih vsadkov v zgornjo čeljustnico in nadgradnjo kosti z metodo dviga sinusnega dna, ki jo moji kolegi pogosto svetujejo kot edino rešitev. Poleg tega si želim, da ne bi bil edini zobozdravnik na Hrvaškem in v regiji, ki uporablja to najnaprednejšo, kirurško najzahtevnejšo in z znanstvenimi raziskavami potrjeno stoodstotno uspešno metodo,« je še poudaril dr. Trampuš.

image

Nova vrsta zobnih vsadkov Zobni vsadki Zygoma ali zigomatični zobni vsadki so popolnoma nova vrsta implantatov, ki se vstavijo v zgornjo čeljustnico. Metodo je razvil Per Ingvar Brånemark, švedski profesor, biolog, ortopedski kirurg in znanstvenik, ki je velik del svojega znanstvenega dela posvetil osteointegraciji (zraščanju zobnega vsadka s kostjo).»Revolucionarni zobni vsadki, ki so lahko dolgi tudi do 55 mm, odpravljajo potrebo po presaditvi kosti ali dvigu sinusnega dna, saj se vstavljajo neposredno v ličnične kosti, kjer je zanje dovolj opore. Ti implantati na najboljši način nadomeščajo proces povečanja (avgmentacije) kosti, ki je bil nekoč edina rešitev za osebe z izgubo zgornje čeljustnice. Zigomatični zobni vsadki zmanjšujejo kirurško travmo na najmanjšo možno mero in zagotavljajo hitro celjenje, poleg tega pa je mogoča računalniško vodena vstavitev, ki zagotavlja skoraj stoodstotno uspešnost. Tudi pri popolnoma uničeni zgornji čeljustnici lahko vstavimo štiri zigomatične implantate ter s tem osebi, ki je že izgubila vsakršno upanje, v le nekaj urah od trenutka, ko se usede na zobozdravniški stol, zagotovimo fiksne obe,« pravi dr. Zdenko Trampuš, DDS.

Kako so nastali zigomatični zobni vsadki

Ko so znanstveniki po vsem svetu poskušali najti načine, kako povečati čeljustnico, ki jo je prizadela resorpcija, je profesor Brånemark odkril, da je zigomatična ali ličnična kost dovolj gosta, kakovostna in velika za vstavljanje zobnih vsadkov. Brånemark (ki je žal umrl decembra 2014) je s svojo ekipo prvi zigomatični zobni vsadek vstavil že leta 1989, do danes pa so bile pri osebah s hudo resorpcijo zgornje čeljustnice opravljene številne tovrstne vstavitve. »Velika prednost pri vstavitvi zobnih vsadkov Zygoma je, da pri taki rešitvi pacient ni obsojen na popolno zobno protezo, ki bi jo moral nositi skoraj eno leto kot pri vstavitvi umetne kosti, ko je treba počakati, da se zobni vsadek z njo zraste. Pacient takoj po operaciji dobi popolnoma funkcionalno rešitev, po zacelitvi in dokončnem zrastu zobnega vsadka pa tudi dokončno rešitev – fiksno protetično delo z estetsko popolnim videzom, ki se ne razlikuje od naravnih zob,« poudarja dr. Trampuš.


Metoda Zygoma All-On-4 kaže skoraj stoodstotno uspešnost, pri čemer ni več  potrebe po vstavitvi umetne kosti ali dvigu sinusnega dna. Pacienti postopek zelo dobro prenašajo, še zlasti ker je vstavitev popolnoma neboleča in izjemno hitra. Izvaja se lahko tudi pri tistih, ki imajo sladkorno bolezen, osteoporozo ali katero drugo bolezen, ki je lahko kontraindicirana pri nadomestitvi kosti, poleg tega pa pacienti tudi lažje skrbijo za ustno higieno, ki je popolnoma enaka skrbi za higieno naravnih zob. »Naj še poudarim, da je človeška čeljustnica kost, ki tako kot vse druge kosti potrebuje primerno prekrvitev in fiziološko obremenitev. Z vstavitvijo prevelikega števila zobnih vsadkov zmanjšujemo možnost prekrvitve, saj zmanjšamo količino kosti, zaradi cesar se ta začne umikati, « meni dr. Trampuš. V nasprotju z metodo All-On-4 je poseg, ki se opravi z zobnimi vsadki Zygoma, skoraj dvakrat dražji, izvajajo pa ga le zobozdravniki, ki so izjemno spretni in so opravili ustrezno izobraževanje, potrebno za izvajanje te zahtevne operacijsko-protetične metode. Če so vam kadar koli povedali, da niste primeren kandidat za vstavitev zobnih vsadkov, ne omahujte ter se naročite na prvi brezplačni pregled in svetovanje.

 

Deli s prijatelji