GLADKA KOŽA

Vrasle dlačice naj postanejo preteklost

Objavljeno 22. julij 2014 09.00 | Posodobljeno 22. julij 2014 09.00 | Piše: M. F.

Če so se pojavile, jih negujte kot mozolje, da bi jih preprečili, pa si pred britjem privoščite luščilo.

S pravimi koraki je mogoče preprečiti vraščanje dlačic.

Pridno in v vseh pogledih ste se pripravili na kopalke, a vaš videz kazijo vrasle dlačice. Nikar ne obupajte, še imate čas, da se jih rešite. Preberite, kako se jih boste znebili in za vedno preprečili, da bi se znova pojavile.

Negujte jih kot mozolj

Vrasle dlačice so, zlasti kadar se vnamejo, podobne mozoljem, zato uporabite enako taktiko kot pri teh: dlačico razkužite, kar bo omililo vnetje. Ko bo to uplahnilo, bo nad površino kože dovolj dlačice, da jo boste lahko odstranili s pinceto.

Tople obloge čez dlake

Kadar opazite vrasle dlačice, čeznje položite toplo oblogo in tako ublažite draženje. Postopek ponavljajte vsaj trikrat na dan, toplo oblogo pa na dlačicah pustite nekaj minut.

Izogibajte se preozki obleki

Preozka oblačila pritiskajo na kožo in povzročajo trenje, kar ustvarja pritisk na lasne mešičke in poveča tveganje, da bi dlake namesto navzven rasle navznoter.

Britje pred koncem prhanja

Britje pustite za zadnji korak prhanja. Naj se koža in dlačice, preden se jih lotite z britvico, dobro zmehčajo. Britje bo zato učinkovitejše, tveganje za vrasle dlačice pa manjše.

Vedno uporabljajte vlažilno peno za britje

Pri trših dlačicah je verjetnost, da bi se vrasle, večja. To pomeni, da previdnost zlasti velja na bikini predelu. Da bi preprečili vraščanje in si zagotovili učinkovito britje ter zaščito kože, vedno uporabljajte vlažilno peno.

Redno luščilo

Luščilo pred kakršno koli depilacijo je odličen način za preprečevanje vraslih dlak. Z njim se namreč s kože odstrani sloj odmrlih celic kože, ki sicer dlačicam onemogoča preboj na površino ter zato rastejo pod kožo.

Deli s prijatelji