Vsako leto ameriška neprofitna organizacija Delovna skupina za okolje (Environmental Working Group EWG) objavi seznam živil, ki vsebujejo največ pesticidov, torej snovi, ki plodove narave varujejo pred škodljivci, človeku pa niso ravno prijazni. Tako kot že nekaj preteklih let so se tudi v iztekajočem se letu na prvem mestu znašla jabolka, kar znova potrjuje, da jih je treba temeljito umivati ali še bolje, če niso organskega porekla, lupiti. Tu pa so še drugi s pesticidi najbolj in na drugi strani z njimi najmanj obremenjeni pridelki.
S pesticidi najbolj obremenjeni pridelki
- jabolka
- breskve
- nektarine
- jagode
- zelena
- špinača
- rumena paprika (babura)
- kumare
- češnjevi paradižniki
- grah
- krompir
Pridelki z najmanj pesticidi
- avokado
- koruza
- ananas
- čebula
- korenje
- mango
- papaja
- kivi
- jajčevci
- cvetača
- sladki krompir