RITKA

Naj bo čvrsta

Objavljeno 17. april 2017 09.00 | Posodobljeno 17. april 2017 09.00 | Piše: A. S.

Ženska zadnjica ni samo majhna ali velika, lepotni kirurgi lahko vsako razvrstijo v eno od petih kategorij: okrogla, kvadratna, v obliki črke A ali V in v obliki narobe obrnjenega srca. Kam spada vaša?

Kakršna koli že je, naj bo čvrsta. Foto Shutterstock

Ženskam očitno res ni nikoli prav; če imajo ravne lase, hrepenijo po kodrastih in jih mučijo s kodralniki, tiste z naravnimi volančki pa z zavistjo pogledujejo k ravnolaskam in imajo v kopalnici likalnik za lase. Podobno je očitno z njihovo zadnjo platjo: ženske z majhno zadnjico bi rade imele večjo, tiste, ki se lahko pohvalijo z bolj zaobljeno, pa sanjajo o manjši.

Po prepričanju newyorškega plastičnega kirurga Matthewa Schulmana, specializiranega za zadnjice, ki je do boljšega videza tam zadaj pomagal že 50.000 ženskam, obstaja pet kategorij tega v moških očeh tako občudovanega dela telesa, vanje pa menda lahko razvrstimo prav vse predstavnice nežnega spola na svetu. Gre za ritko v obliki kvadrata, v obliki črke V, v obliki črke A, za okroglo ritko in takšno, ki ima obliko narobe obrnjenega srca. Oblika je odvisna od štirih faktorjev, položaja medenice in kolčnih kosti, razporeditve maščobe, velikosti in oblike zadnjične mišice ter tega, kako je ta pritrjena na stegnenico.

Če veste, v katero spada vaša, vam bo to pomagalo pri nakupu pravšnjega spodnjega perila, od katerega je sicer precej odvisno, kako ste videti v vaših najljubših kavbojkah.

Okrogla zadnjica potrebuje takšne spodnjice, ki jo večino pokrijejo in podpirajo in katerih robovi se ne zajedajo vanjo, z njo se lahko pohvalita Jennifer Lopez in Kim Kardashian. Ne gre za to, da je velika, ampak mora biti okrogla z vseh strani, pravi kirurg, mišice so močne, maščoba pa pravilno porazdeljena.

Ženske, katerih postava je v obliki hruške, imajo širše boke, zadnjico pa v obliki črke A, izberejo naj spodnjice z večjimi odprtinami za noge, saj imajo po navadi močnejša stegna, ter nizkim pasom, denimo hipster brazilke.

Tiste srečnice, katerih ritka je v obliki narobe obrnjenega srca, torej je je več na spodnjem delu, lahko oblečejo tako rekoč vse kroje spodnjic, pravi Elise Recour, svetovalka pri eni od luksuznih znamk spodnjega perila, še posebno če imajo hkrati ozek pas. V to kategorijo spada večina manekenk ter modelov za kopalke in spodnje perilo.

Menda najpogostejša, še posebno pri mladih dekletih, je ritka v obliki kvadrata, pri kateri so boki in kolki v enaki širini, najbolj pa ji pristojijo boksarice ali spodnjice z visokim pasom.

Zadnjico, ki spominja na črko V, imajo po navadi ženske z ožjimi boki in širšimi rameni, oblecite pa jo v klasične spodnjice ali ozke boksarice. 

Deli s prijatelji