DOMAČE

Mandarine za zimsko nego

Objavljeno 31. januar 2013 14.00 | Posodobljeno 31. januar 2013 14.00 | Piše: M. F.

Vitamin C, ki so ga mandarine polne, izenačuje strukturo kože, sadna kislina pa z nje odstranjuje mrtve celice in umazanijo.

Koristne snovi iz sočnih sadežev prijajo tudi koži.

Nizke zimske temperature poškodujejo kožo, zato ta v mrzlih mesecih zahteva malce skrbnejšo nego. Zagotovite ji jo z luščilom iz mandarin. Te so bogate z vitaminom C, ki izenačuje kožni ten, sadne kisline pa z nje odstranjujejo odmrle celice in umazanijo. Dodatki olivnega ali mandljevega olja in medu bodo nahranili polt, zato po takšni negi ne boste potrebovali vlažilne kreme. In še ena dobra novica: v času, ko se večina sladka s sočnimi sadeži (upamo, da tudi vi), lahko luščilo pripravite doma.

Luščilo za roke

V posodico zlijte žlico soka mandarin, dodajte prav toliko medu in enako količino sladkorja ter olivnega olja. Sestavine premešajte in jih po kopeli nanesite na roke. Kopel zmehča kožo, zato bo luščilo pri odstranjevanju odmrlih celic še učinkovitejše. Masirajte roke in pripravek odstranite z mlačno vodo.

Luščilo za obraz in telo

Zmešajte pol skodelice rjavega sladkorja, pet žlic soka mandarin, dve žlici mandljevega olja, žlico medu in dodajte dve do tri kapljice eteričnega olja po vaši želji. Luščilo enkrat tedensko uporabite na vsem telesu in ga po negi sperite z vodo.

Deli s prijatelji