PRAVI NAČIN

Kako pravilno jesti med

Objavljeno 25. februar 2013 10.00 | Posodobljeno 25. februar 2013 10.00 | Piše: M. F.

Dodan topli vodi pomaga pri zgorevanju maščob, v kombinaciji z mandlji zagotavlja energijo, z mlekom pa prikliče spanec.

Med je odličen tudi kot kozmetično sredstvo.

Vsi vemo, da je med zdrav. Vsebuje veliko hranljivih in zdravilnih sestavin ter naravnih sladkorjev. Z njim je mogoče hujšati, premagati gripo in prehlad, krepiti imunski sistem in še veliko več. A da bi res zagotovil maksimalne učinke, se je z njim treba pravilno sladkati.

S toplo vodo za hujšanje

Žličko medu primešajte topli vodi in napitek zaužite zjutraj, preden si privoščite zajtrk. Ta mešanica pomaga pri zgorevanju maščob in izboljšuje prebavo.

Z limoninim sokom za osvežitev

Običajno v sadne sokove, tudi v limonado, dodajamo sladkor. Zamenjajte ga z medom in lažje boste nadzorovali telesno maso.

S čajem za zdravje

Čaj je še en napitek, ki ga sladimo s sladkorjem. Nadomestite ga z medom, pazite le, da čaj ne bo prevroč, sicer bo med izgubil vse koristne sestavine.

Za bolj zdrave sladice

Sladice vsebujejo sladkor. Tega v mnogih lahko zamenja med. Tako je mogoče združiti prijetno s koristnim.

Z mlekom za boljši spanec

Napitek, ki zlasti prija zvečer, saj pripomore k hitrejšemu in trdnejšemu spancu.

Z mandlji za energijo

Skodelica mandljev z žličko medu vam lahko zagotovi energijo za ves dan.

Z ingverjem proti gripi

Kombinacija ingverja in medu lahko pomaga pri zdravljenju kašlja in celo gripe. Sicer pa to velja za najučinkovitejše domače zdravilo pri vnetem grlu.

Z jogurtom za poobedek

Jogurtu dodajate sladkor? Raje v manj masten jogurt dodajte med. Dobili boste okusen in hkrati zdrav napitek, lahko pa tudi desert.
 

Deli s prijatelji