ZAVEZNICA

Čebula za lepe lase

Objavljeno 21. december 2017 07.55 | Posodobljeno 21. december 2017 07.57 | Piše: M. F.

Maske iz čebule zagotavljajo zdravje las in lasišča.

Snovi iz čebule pozitivno vplivajo na lase in lasišče.

Čebula je lasem koristna. Vsebuje žveplo, ki krepi lasne korenine, preprečuje izpadanje las in spodbuja njihovo rast, ob tem protibakterijske snovi v njej skrbijo za zdravje lasišča in preprečujejo nastanek prhljaja. Za lepe, močne in zdrave lase so zato dobrodošle iz nje pripravljene maske, s katerimi od en- do dvakrat na teden (za opazne učinke vsaj en mesec) negujte svoje lase.

Preprosta maska iz čebule

Narežite čebulo in iz nje iztisnite sok. Z njim zmasirajte lasišče, lase zavijte v toplo brisačo, počakajte pol ure ter jih umijte s šamponom.

Čebula in olje

Tudi za to masko izcedite sok čebule, dodajte mu olje za lase, ki odgovarja teksturi vaših. Lahko uporabite tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke, rožmarina ali čajevca. Nanesite na lasišče, počakajte eno uro ter lase umijte s šamponom.

Čebula, olivno in kokosovo olje

Soku čebule dodajte žlico olivnega in prav toliko kokosovega olja. Zmes nanesite na konice in ne na lasišče. Počakajte dve uri in umijte lase s šamponom. Maska bo okrepila konice ter preprečila njihovo cepljenje. Primerna je zlasti za suhe lase.

Čebula, pivo in kokosovo olje

Zmešajte kozarec piva z dvema žlicama kokosovega olja in sokom ene čebule. Masko nanesite na lase, počakajte eno uro in jih nato umite s šamponom. Lase lahko za boljšo absorpcijo hranljivih snovi zavijete v toplo brisačo.

Čebula in med

Sok čebule zmešajte z enako količino medu. Nanesite masko na lase in počakajte uro do dve. Po negi s šamponom lase sperite z mešanico vode in soka limone. Maska spodbuja rast las in jim zagotavlja sijaj.

Deli s prijatelji