NE LEPOTNIM POSEGOM

Britanske igralke odločno proti botoksu

Objavljeno 19. avgust 2011 11.32 | Posodobljeno 19. avgust 2011 14.00 | Piše: V. H.

Britanske igralke zagovarjajo naravno lepoto

Demi Moore
Medtem ko nas z naslovnic medijev gledajo lepe, nasmejane in večno mlade zvezdnice, so se briljantne, z oskarjem nagrajene britanske igralke s Kate Winslet, Emmo Thompson in Rachel Weisz na čelu odločno uprle uporabi botoksa in plastičnih operacij.

Odločni ne

Osnovale so celo združenje proti botoksu in plastičnim operacijam, s katerim želijo opozoriti na škodljive posledice brezskrbnega vbrizgavanja ‘čudotvornih‘ injekcij in prepuščanju kirurskim nožem lepotnih kirurgov.

»Naravno je lepo«

Upajo, da bojo svojo moralno prepričanje, s katerim zagovarjajo naravno lepoto, prenesle na čim več žensk. »To je proti mojim moralnim prepričanjem. Taka sem se rodila in naravna želim ostati. Sem igralka in ne morem zamrzniti svojega obraza,« pravi Kate Winslet.

Igralke se tudi sprašujejo, zakaj smo danes tako obsedeni z mladostnim videzom, zaradi katerega si vse preveč zvezdnic tako izmaliči svoj obraz, da so pri 60 letih z napto kožo kot 30-letnice, pri čemer jih očitno ne moti, da je njihov obraz povsem zategnjen.

Z njimi se ne strinjajo mnoge neevropske zvezde, med njimi tudi Nicole Kidman in Demi Moore, ki mislita, da s pomočjo lepotnih operacij ohranjata mnogo mlajši videz, najbrž pa tudi mnogi izvajalci posegov, za katere bi bil izpad prihodka od milijonarskih holivudark huda reč.

Deli s prijatelji