NARAVNA POMOČ

Bolečine v trebuhu ublažite z naravnimi zdravili

Objavljeno 18. april 2017 11.00 | Posodobljeno 18. april 2017 11.06 | Piše: M. F.

Pomagata metin in ingverjev čaj, dobrodošle bodo tudi banane.

Metin in ingverjev čaj hitro ublažita želodčne težave.

Ne glede na to, ali je vzrok za nemir v želodcu hrana ali pretiravanje z dobrotami, si lahko, ko vas pestijo krči in celo slabost, pomagate z nekaterimi živili, ki ga bodo pomirile in prinesle olajšanje.

Meta

Skodelica metinega čaja bo ublažila krče in napihnjenost, hkrati bo pregnala spahovanje in zgago. Dve žlički posušenih listov mete prelijte z decilitrom in pol vrele vode, počakajte pet minut, precedite, zasladite z medom in popijte. Izogibajte se žvečilnim gumijem z okusom mete, saj ti lahko spodbudijo napenjanje in vetrove.

Jabolčni kis

Z njim ne gre pretiravati, a vzrok za želodčne krče je pogosto pomanjkanje kisline v želodcu, dve žlički kisa lahko to težavo rešita. Najboljše ga je dodati kozarcu vode in napitek oplemenititi z žličko medu.

Riž

Beli riž je lahko prebavljivo živilo, ki vsebuje veliko škroba in okrepi želodčno ovojnico. Zlasti je riž priporočljiv, kadar vas muči diareja. Skuhajte ga na vodi in ne pretiravajte s soljo.

Ingver

Če bi radi hitro pregnali slabost, si pomagajte z ingverjem. Nekaj rezin svežega prelijte z vrelo vodo, počakajte nekaj minut in počasi popijte tekočino. Tako pripravljen napitek je pred potovanjem priporočljiv za vse, ki jih muči potovalna slabost.

Banane

Banane so odličen sadež, če zaradi želodčnih težav veliko bruhate. Pomirijo namreč želodec, hkrati telesu dovajajo energijo, kalij in druge snovi, ki vam jih zaradi pretiranega izločanja tekočine primanjkuje.

Koromač

Rastlina, ki vsebuje veliko antioksidantov, blagodejno vpliva na vse telo, tudi na prebavila. Preprečuje napihnjenost, vetrove, blaži krče in pripomore ki izločanju strupenih snovi iz telesa. Iz njegovih semen pripravite čaj, jih grizljajte samostojno ali jedem dodajte malo sveže, sesekljane koromačeve korenine.

Deli s prijatelji