ZDRAVLJENJE

Banane in voda proti mačku

Objavljeno 17. december 2015 08.00 | Posodobljeno 17. december 2015 08.00 | Piše: M. F.

Nasveti, ki vam bodo v veselem decembru prišli prav.

Po nori zabavi je največja težava maček.

Po nori zabavi je največja težava maček. Ker vam bo v veselem decembru zagotovo kdaj povzročal preglavice, si oglejte, s katero hrano ga lahko ublažite ali povsem preženete.

Banane

Okusno sadje, ki vsebuje kalij, elektrolit, ki se med opijanjem pospešeno izloča iz telesa. Prav zato so banane vaše prve zaveznice po veseli noči. Hkrati pa vas bodo navdale še z energijo in ne bodo pretirano obremenile želodca.

Vegetarijanska pica

Čeprav ni ravno priporočljiva, imamo za vas dobro novico: privoščite si košček vegetarijanske pice, ki je polna zelenjave, preden zagrizete vanjo, pa z nje s papirnato brisačo popivnajte višek maščobe.

Kar koli polnozrnatega

Izdelkih iz celih žitnih zrn so bogati s sestavljenimi ogljikovimi hidrati, ki telesnim celicam zagotavljajo energijo, vlakna pa nase vežejo alkohol in ga izločijo skozi prebavila. Poleg tega vsebujejo vitamine B-kompleksa, ki prav tako blažijo mačka.

Palačinke

Palačinke ali vaflji, izbira je vaša. Razlog znova tiči v ogljikovih hidratih, ki vam bodo zagotovili energijo. Sicer so slabša različica od polnozrnatih izdelkov, a če niste njihov ljubitelj, lahko izberete tudi to možnost.

Humus

Iz čičerike izdelan namaz je bogat z vitaminom B6, železom in s folno kislino. Prav zato je odlično zdravilo za mačka. V sezoni praznikov naj bo vedno v vašem hladilniku.

Juha

Najbrž se vam jutro po zabavi ne bo ljubilo kuhati juhe, a povsem dobra bo tudi tista iz vrečke. Telesu bo zagotovila tekočino, elektrolite in pomagala zbistriti glavo.

Voda

Ob tem ne pozabite na tekočino. Pri tem nimamo v mislih kave, pač pa običajno vodo. Glavobol, slabo počutje in občutljiv želodec, na kratko maček, so posledica dehidracije, ki jo povzroča alkohol. Kar telo po nori noči najbolj potrebuje, je zato voda.

Deli s prijatelji