OBSTOJNO

Za lepo spodnje perilo

Objavljeno 08. marec 2013 09.45 | Posodobljeno 07. marec 2013 10.44 | Piše: M. F.

Spodnjega perila, še zlasti najobčutljivejšega, nikoli ne sušite v sušilnem stroju.

Najzapeljivejše spodnje perilo raje operite ročno.

Spodnje perilo nosimo vsak dan, in ker je v stiku s kožo ter intimnimi predeli, ga peremo pogosto. Prav zato kmalu izgubi elastičnost, prožnost, pa tudi lepoto. Toda če ga boste pravilno vzdrževali, bodo tudi najobčutljivejši modrčki in spodnje hlačke lepi ostali dlje.

Modrčke perite ročno

Ne perite jih v stroju. Namočite jih v mlačni vodi, ki ste ji dodali detergent za pranje občutljivega perila. Temeljito splaknjene za 15 minut namakajte v hladni vodi v vodi z dodatkom mehčalca. Nato jih ovijte v brisačo, ta bo vpila večino tekočine in jih raztegnjene na njej tudi posušite. Tako bodo zadržali obliko. Če nimate časa za ročno pranje, jih perite v posebni bombažni vrečki s kančkom detergenta, vedno na programu za občutljivo perilo. Nikoli jih ne sušite v sušilnem stroju.

Spodnje hlačke ne marajo mila

Da se na njih ne bi pojavili trdovratni madeži, vedno uporabljajte ščitnike perila. Občutljivih tkanin, denimo čipkastih, ne perite z agresivnimi mili. Dovolj bo mlačna voda z detergentom za občutljivo perilo. Ne dodajajte mehčalca, posušite pa jih razprostrte na brisači.

Bombažno perilo sušite na zraku

Bombažno spodnje perilo perite v vroči vodi, a ga ni treba vsakič vkuhavati. V sušilnem stroju hitro izgubi elastičnost, zato ga je najbolje sušiti na zraku.

Deli s prijatelji