HARMONIČNO

Pravila za harmonijo doma

Objavljeno 02. marec 2013 10.40 | Posodobljeno 02. marec 2013 10.42 | Piše: M. F.

Japonci so prepričani, da je s pravilno razporeditvijo in redom v stanovanju mogoče vplivati tudi na odnose med intimnima partnerjema.

Če imate možnost, za spalnico namenite prostor na severozahodnem delu hiše ali stanovanja.

Za Japonce je ureditev stanovanja izjemnega pomena, saj so prepričani, da vpliva na zdravje, ljubezen, pa tudi na skladnost v spolnem življenju partnerjev. Prav zato dosledno spoštujejo pravila feng šuja, ki so ga prevzeli od Kitajcev. To skušajte upoštevati tudi sami in uredite dom tako, da bo izžareval ljubezen in harmonijo.

Vhod ne sme biti na severu

Okna, vhodna vrata in toaleta ne bi smeli biti na severni strani hiše, saj menda to slabo vpliva na moško potenco. V hišo, kjer je to pravilo kršeno, naj bi se počasi naseljevali nesreča in prepiri, spolno življenje pa naj bi zamrlo.

Ustvarite harmonijo

Po feng šuju je pomembno, da pri delu in v življenju nasploh vlada red, sicer ne bo napredka in ne dobre spolnosti. Če torej vlada posteljna suša, vzemite v roke krpo in metlo ter se lotite dela. Očistite dom, po možnosti v paru – in uživajte v sadovih (o)čiščenja.

Kje imate telefon?

Harmonija v hiši in spolna skladnost sta baje odvisna tudi od tega, kje imate hišni (torej stacionarni) telefon. Ta naj bi bil na skrajnem jugovzhodu stanovanja ali hiše.

Kaj pa vaše vzglavje?

Če imate možnost, za spalnico namenite prostor na severozahodnem delu hiše ali stanovanja in izberite pravi položaj vzglavja. To naj bo obrnjeno proti severu.

Sol po hiši

Če doma ne morete popolnoma spremeniti oziroma preurediti tako, da bi bil skladen s fengšujskimi pravili, dvakrat mesečno (1. in 15.) po njem posujte malo soli. Tako boste izničili negativne vplive neprimerne postavitve, prečistili medsebojne odnose in priklicali strasti. Najpomembnejše je, da sol potresete tam, kjer s partnerjem prebivata največ časa.

Posadite brezo

Kadar želijo Japonci v spalnici oživiti iskrice, na dvorišču preprosto posadijo brezo. Sadika bo najbolj uspevala na severnem delu, s tem pa bo rasla tudi vaša sreča.

Deli s prijatelji