POMOČ

Pet zagat, iz katerih pomaga navadni svinčnik

Objavljeno 11. marec 2013 10.00 | Posodobljeno 11. marec 2013 10.00 | Piše: M. F.

Z njim lahko podprete rože, ukrotite lase in uokvirite slikico.

Seveda je njegov osnovna uporabnost risanje in pisanje, a navadni svinčnik je lahko rešitev za nekatere težave ali praktična pomoč v vsaki hiši. Poglejte si, kje vam lahko pomaga.

Pri težavah s ključi

Nov ključ se včasih, ko ga hočete potisniti v ključavnico, zatika. To je dokaj zoprna zadeva, zlasti če se vam mudi. Vzemite navadni svinčnik in z njim kar največkrat potegnite po površini ključa. Grafit v njem bi moral pomagati, da se bo lepše zapeljal v ključavnico.

Pri krotenju las

Svinčnik lahko uporabite za ukrotitev neubogljivih las. Če pri roki nimate gumice, jih zvijte v figo in jo prebodite s svinčnikom. Lasje bodo trdno speti in vas ne bodo ovirali pri delu.

Pri izdelavi okvirja

Bi radi na malce bolj domiseln način uokvirili sliko ali risbico svojega malčka? Izberite osem svinčnikov v priljubljenih barvah, ošilite jih do velikosti podlage in z njimi oblepite umetnino.

Pri pokvarjeni zadrgi

Tako kot pri ključih vam lahko grafit iz svinčnika pomaga tudi pri kovinski zadrgi, ki se pri odpiranju in zapiranju zatika. Z njim nekajkrat potujte čez njo in ne boste več imeli težav.

Podpora za rastline

Manjše sobne rastline imajo lahko od svinčnika dvojno korist. Z njim jih lahko podprete, prav tako pa je odličen kazalec, kdaj rastlina potrebuje novo vodo: ko se les na opori popolnoma posuši, je nedvomno čas za zalivanje.

Deli s prijatelji