ŠE UPORABNO

Ne zavrzite čajnih vrečk

Objavljeno 17. januar 2013 12.50 | Posodobljeno 17. januar 2013 12.51 | Piše: M. F.

Potem ko dušo in telo pomirite s čajem, vrečko uporabite za čiščenje, gnojenje rastlin ali za osvežitev omar.

Čajne vrečke so mnogo več kot sredstvo za pripravo toplega napitka.

Večkratna uporaba čajnih vrečk ni novost. Na Kitajskem jih že od nekdaj prižigajo v poletnih večerih in tako odganjajo mrčes. Tudi sami jih potem, ko si iz njih pripravite topel napitek, ne zavrzite, njihova uporaba je namreč mnogonamenska.

Za mariniranje mesa

Meso, ki ga nameravate pripraviti za kosilo, marinirajte s čajem ali uporabljenimi čajnimi vrečkami. Tako boste preprečili, da bi postalo trdo in suho, sladkoba čaja pa bo obogatila okus mesa.

Za čiščenje oken

Čaj lahko z oken in ogledal odstrani mastne madeže in drugo nesnago. Iz dveh že uporabljenih vrečk in litra vode skuhajte čaj ter ga uporabite namesto običajnega sredstva za čiščenje.

Za svežino v omarah

Da bi iz omar pregnali neprijetne vonje, na krožnik položite nekaj posušenih uporabljenih čajnih vrečk, ki bodo nase prevzele zatohel vonj in omaro navdale s svežino. Podobno lahko odišavite tudi čevlje: vanje čez noč postavite uporabljene posušene čajne vrečke.

Za gnojenje rastlin

Rastlinam med presajanjem dodajte nekaj vrečk čaja. Če vas moti, da so v zemlji, jih odprite in v zemljo stresite le njihovo vsebino.

Skuhajte več čaja

Vrečke za čaj niso le za enkratno uporabo. Iz ene lahko skuhate več skodelic napitka. Pustite le, da v vodi stoji malce dlje časa, čaj pa bo imel enako dober okus kot tedaj, ko ste vrečko uporabili prvič.

Deli s prijatelji