UČINKOVITO

Nasveti za pakiranje, če ste med lenimi

Objavljeno 07. maj 2014 20.00 | Posodobljeno 07. maj 2014 20.00 | Piše: B. G.

Brskanje po omari, tuhtanje o obleki za teden vnaprej, skrbi, ali ste kaj pozabili ... To že ni dober začetek počitnic.

Da bo pakiranje še manj stresno, si določite dan in uro, ko boste to storili.
Da bi se izognili vsemu temu stresu, upoštevajte nekaj priročnih nasvetov za pakiranje, če se štejete med bolj lene ljudi. 
 
Ne razpakirajte potovalnih stvari
 
Polnilnik za telefon za tuje vtičnice, napihljiva blazina za vrat ali mini vrečka za pranje perila so stvari, ki jih v vsakdanjem življenju najbrž ne potrebujete. Zakaj bi jih torej sploh razpakirali? Vse potovalne pripomočke in stvari, ki jih uporabljate le na počitnicah, preprosto pustite v kovčku, ko se vrnete. Poleg tega boste imeli skrb manj ob pripravljanju prtljage za naslednji potep.
 
Sestavite si potovalno »uniformo«
 
Vsakič ko greste na letalo, oblecite enaka oblačila. Izberite kombinacijo, ki je udobna, a lepa in hkrati topla. To so ključne stvari, ki jih treba upoštevati, kadar ste več ur v zraku. Iz svoje omare izberite kose, ki bodo postali del vaše potovalne uniforme, tako vam ne bo treba vsakič znova skrbeti, kaj obleči.
 
Pripravite si košaro
 
Pakiranje v zadnjem trenutku lahko elegantno rešite s košaro, ki vam bo že med tednom pomagala pri zbiranju oblačil. V kopalnico ali spalnico si teden prej postavite prazno košaro, v katero lahko sproti mečete kose, ki si jih v tistem trenutku zaželite imeti na počitnicah. Tako ne boste pozabili svojih najljubših kopalk, majice ali hlač. Poleg tega lahko vsebino košare preprosto stresete v kovček.
 
Obdržite star potovalni seznam
 
Skoraj vsak si pred potovanjem naredi seznam stvari, ki jih potrebuje, a ga kasneje izbriše oziroma zavrže. Namesto tega ga shranite in uporabite pri naslednjem pakiranju, tako boste imeli seznam osnovnih stvari. Za različna potovanja si naredite različne sezname, poletnega in zimskega, ter ju shranite na svoj mobilni telefon.
 
Kozmetično torbico si pripravite že prej
 
Sproti zbirajte vzorčke šamponov, gelov za prhanje in zobnih krem ter jih pred počitnicami le zberite in spravite v kozmetično torbico. Če jih ne boste porabili, jih preprosto shranite za naslednje potovanje. Če pa boste počitnikovali v hotelu, si lahko zalogo za naslednji oddih naredite že na počitnicah prej.
 
Stvari kupite na cilju
 
Nekatere stvari, recimo toaletne pripomočke, lahko brez težav kupite na cilju, ko prispete. Slaba stran tega je le, da vam bo nakup vzel dragocen čas na počitnicah, ko bi lahko poležavali na plaži, ponekod pa jih lahko celo preplačate. Premislite torej, kaj se vam bolj izplača.
Deli s prijatelji