DEKORACIJA

Morje v vašem domu

Objavljeno 08. julij 2011 23.10 | Posodobljeno 10. julij 2011 11.30 | Piše: M. F.

Že brez velikih stroškov lahko svoje bivališče spremenite v pravo morsko oazo

Okrasite si svoj dom; fotografija je simbolična
Vam v letošnjem poletju oddih na morju ni dan? Torej si pridih Sredozemlja pričarajte v svojem domu. Detajli v morskem slogu ga bodo popestrili in navdali s poletno svežino. Že brez velikih stroškov lahko svoje bivališče spremenite v pravo morsko oazo.

Čeprav je dandanes mogoče kupiti celotno kopalniško opremo v poletnem stilu: od posodic za milo do straniščnih desk in etiket za ploščice, morskega pridiha nikar ne omejite zgolj na omenjeni prostor. Z njim lahko  popestrite tudi druge bivalne prostore.

Modra in turkizna z belo

Najpreprostejši način za ustvarjanje sredozemskega vzdušja je uporaba vseh odtenkov modre in turkizne barve v kombinaciji z belo. Ne pozabite na obvezne mornarske črte različnih širin. Ni treba , da so v klasični modro-beli kombinaciji. Privoščite si lahko tudi takšne v rdeče-beli ali celo črno-beli različici.

A ne ostanite zgolj pri progah! Pomagajte si tudi z drugimi okraski, kot so slike, risbe ali makete barčic, školjke, krmila ter z različni mornarski vozli.

Pobrskajte po predalih

Imate debelo vrv? Okrasite z njo leseno ograjo na stopnišču, na police postavite modelčke ladjic, sobne rastline posadite v okrasne lončke z morskimi motivi, zemljo okoli njih pa zakrijte s plastičnimi kroglicami, ki spominjajo na bisere. Mizo v kuhinji pogrnite s prtom z vzorci sider ali mornarskih vozlov, nanjo pa postavite običajno vazo napolnjeno s peskom in školjkami.

Uporabite naravne materiale

Dnevno sobo osvežite s sadiko okrasnega pomarančevca, priskrbite si prevleke za okrasne blazine z morskimi motivi, ljubitelji dišečih svečk pa izberite takšne, v obliki školjk ali morskih zvezd. Čeprav se vam morda zdi, da takšen okras sodi zgolj v minimalistično opremljena moderna bivališča, to ne drži! Prav tako se poda v klasične domove. Rustikalno opremljena dnevna soba bo z lepo maketo jadrnice zadihala v duhu morja. Bistveno je le, da detajle prilagodite svoji opremi!
Deli s prijatelji