RAZKOŠNO

Luksuzni hoteli

Objavljeno 18. avgust 2011 15.50 | Posodobljeno 19. avgust 2011 19.00 | Piše: V. H.

Najbolj romantične in petične turistične destinacije

Hotel The Wickaninnish Inn v Tofinu v Kanadi
Ker poletja še ni konec, se še vedno lahko odpravite na dopust.

Za vas smo izbrali nekaj najbolj luksuznih in romantičnih hotelov sveta.

1. Hotel Le Palais de la Mediterranee v Nici v Franciji

Velja za enega najbolj romantičnih luksuznih hotelov. Po temeljiti prenovi leta 2004 (zgrajen je bil leta 1929) je ta 9-nadstropni hotel zaživel v vsej domiselni, inovativni sodobni izvedbi, ki deluje nadvse simpatično. Središče hotela je 3. nadstropje, kjer se bohotijo notranji/zunanji bazen, restavracija, telovadnica, udobna avla in terasa, s katere je fantastičen razgled na francosko riviero. Prenočitev v hotelu stane od 300 evrov do 1500 evrov.

2. Hotel Amanjena (mirni paradiž) v Marakešu v Maroku

Luksuzno gnezdo, ki zaobjema 32 paviljonov, 6 dvonadstropnih hiš ter Al Hamra Maison, je prestižna oaza, polna palm in oljk. Povzema tipične maroške značilnosti, z značilnimi oboki in dekorativnimi detajli. Če govorimo o Maroku, je seveda razumljivo, da je voda središče celotnega kompleksa. Najpetičnejši lahko najamejo največji paviljon Al Hamra Maison, ki meri 180 kvadratnih metrov, zraven pa sodita celo zasebni strežaj in 40 kvadratnih metrov velik ogrevan bazen. Nočitev v hotelu, ki je bil zgrajen leta 2000, stane okoli 700 evrov.

3. Hotel Le Sirenuse v Positanu v Italiji

Hotel Le Sirenuse ponuja intimna doživetja s prečudovitim pogledom na zaliv Positano. Vse sobe in apartmaji imajo svoj balkon ali teraso, od koder lahko občudujete naravne lepote kraja. Poleg odlične hrane, pripravljene iz lokalnih sestavin, omogočajo tudi topliške (spa) tretmaje. Družinski hotel, ki so ga odprli leta 1951, ko se je družina Sersale odločila svojo poletno hišo spremeniti v hotel, je dobil več uglednih priznanj za prestižno letovišče, med drugim tudi nagrado grofa Nasta (Conde Nast Award Winner). Luksuzno doživetje v hotelu vas bo stalo okoli 900 evrov na noč.

4. Hotel The Wickaninnish Inn v Tofinu v Kanadi

Ta hotel je na čudoviti zahodni obali Vancouvrskega otoka, le streljaj stran od slikovitega kraja Tofino. V osrčju surove narave je primerna dopustna lokacija za ljubitelje narave, saj so blizu naravni rezervat Pacific Rim, prostrani gozdovi in ocean. Kombinacija peščenih plaž in ribiških bark privablja vse leto aktivne dopustnike, dobrodošli so tudi deskarji. Pristna naravna dogodivščina stane okoli 450 kanadskih dolarjev na noč.

 

 

 

Deli s prijatelji