OČIŠČENO

Kako očistiti pametni telefon

Objavljeno 19. februar 2013 10.00 | Posodobljeno 19. februar 2013 10.00 | Piše: M. F.

Naprav z zasloni, občutljivimi na dotik, ne čistite s papirnatimi robčki.

Telefone imamo veliko po rokah, zato postanejo prava zakladnica bakterij, te pa ob pritisku na obraz prenašamo na kožo.

Kako pogosto očistite svoj pametni telefon? Pripomočki, ki jih stalno mencamo po rokah, postanejo prava zakladnica bakterij, te pa ob pritisku napravic na obraz prenašamo na kožo. Da s svojimi ne bi ogrožali zdravja, bodite pametni še vi in upoštevajte nasvete za čiščenje.

Nikoli s papirnatimi robčki

Zaslonov, občutljivih za dotik, ne smete čistiti s papirnatimi robčki, saj lahko na površini pustijo drobne praske. Najprimernejše za nego teh so krpice iz mikrovlaken. Za odstranjevanje maščobe uporabljajte posebne vlažilne robčke, ki so sicer namenjene čiščenju očal, saj ti ne puščajo prask in sledi.

Za trdovratnejšo nesnago

Če na zaslonu pristane ostanek hrane ali ličila, napravo izklopite in odstranite baterijo. Krpico pomočite v vodo, jo dobro iztisnite in očistite nesnago.
Če madež ne izgine, krpico namočite v vodi z dodatkom nekaj kapljic tekočega mila za roke. Ko umazanijo odstranite, napravo osušite s suho krpo. Nikoli za čiščenje ne uporabljajte sredstev za čiščenje stekel ali alkohola, saj boste poškodovali poseben premaz na zaslonu.

V nesreči vam lahko pomaga riž

Če se vaša naprava preveč zmoči, jo takoj izklopite in odstranite baterijo. Ne skušajte je posušiti s sušilnikom za lase. Raje si pomagajte z vrečicami silikona, ki so običajno priložene v škatlah za čevlje. Preko noči jih položite na telefon. Podoben učinek ima tudi riž. Vanj zakopljite mokro napravico in počakajte, da riž iz nje posrka vso odvečno vlago.
 

Deli s prijatelji