NEPOŠTENO

Kaj vam bodo sosedje zamolčali

Objavljeno 23. januar 2013 10.00 | Posodobljeno 23. januar 2013 10.00 | Piše: M. F.

Pravijo, da je dober sosed vreden toliko kot dober brat, a žal ni vedno tako iskren, kot bi od njega pričakovali.

Čeprav ste o njej slišali le lepe stvari, vedite, da ima vsaka soseska tudi svojo temno plat.

Sosedje so lahko v veliko pomoč. Še zlasti, ko nenadoma opazite, da vam je zmanjkalo moke ali kadar potrebujete nekoga, da popazi na stanovanje in pobira pošto, ko vas ni doma. A čeprav se iz različnih razlogov zanašate na ljudi, ki živijo okoli vas, so stvari, ki vam jih ne bodo povedali. O čem bodo verjetno molčali?

Vaš otrok se jim ne zdi tako prikupen

Vedno ko se srečate na stopnišču bloka, se mu dobrikajo in uvidevno zamolčijo, da ponoči zaradi njegovega joka niso spali ter da jih moti, ko po stanovanju teka in se igra z žogo.

Priključuje se na vašo mrežo

Svojim bližnjim sosedom ste že potožili, da je vaš internet izjemno počasen. Oni so skomignili z rameni in prikrili dejstvo, da so se priključili na vašo mrežo. Čas je za varnostne namestitve.

Dobro vedo, o čem se pogovarjate

Tanke stene v stanovanjskih blokih ne dopuščajo prav veliko zasebnosti. Tisti, ki živijo v sosednjih stanovanjih, so dobro slišali, o čem sta se zadnjič prepirala z dragim ali kaj sta počela ponoči.

Ko se stemni, vidijo v vaš dom

Živite v pritličju ali hiši? Torej vedite, čeprav imate na oknih debele zavese, te v mraku, ko prižgete luči, razkrivajo tudi tisto, za kar bi si želeli, da ostane skrito.

Vedno obstaja »nori« sosed

Med iskanjem informacij o soseski, ki naj bi postala vaš novi dom, ste se seveda pozanimali tudi pri tistih, ki v njej že živijo. In slišali ste le lepe stvari. Nihče vam namreč ni omenil čudaka, ki ima izjemno nizek prag tolerance in bi rad imel pod nadzorom vse, ki se preselijo v njegovo bližino.

Imajo težave z nepovabljenimi gosti

To so mravlje, ščurki ali še kaj hujšega. Čeprav bi bila informacija koristna za vse, je velika verjetnost, da vam sosed ne bo potožil, da ima v stanovanju neljube goste. In ti se bodo lahko kaj kmalu naselili tudi pri vas.

 

Deli s prijatelji