PAKIRANJE

Teh 15 stvari ne potrebujete v kovčku

Objavljeno 26. julij 2014 10.30 | Posodobljeno 26. julij 2014 10.30 | Piše: B. G.

Pri pakiranju za počitnice večina ljudi vedno znova ponavlja iste napake.

Preden se letos odpravite na težko zaslužen dopust, dobro premislite, kakšne bodo vaše počitnice ter kakšni pripomočki in modni kosi vam bodo delali družbo. Če ne mislite pohajkovati, pohodniške čevlje pustite doma. Enako storite še s 14 stvarmi, ki so povsem odveč v vašem kovčku. Škoda prostora.

Šampon. Če niste kupili potovalne verzije, ki je bistveno manjša in lažja, šampon raje pustite doma, saj vam zgolj oteži kovček. Če boste počitnikovali v hotelu, ste lahko prepričani, da boste v tamkajšnji kopalnici našli dovolj dober šampon za en teden, prav tako gel za prhanje. Tudi tega lahko pustite doma. Sicer pa lahko na cilju še vedno kupite nov šampon.

Oblačila za vsako priložnost. Dobro premislite. Če nameravate večinoma poležavati na plaži in si privoščiti občasen sprehod po mestu, bodo tunika, lahka majica in srajca čisto dovolj. Kakšna oblekica sem in tja, kratke hlače ter ene kavbojke. Te lahko oblečete tako na večerjo kot na malce bolj športen dan.

Elektronske naprave. Vemo, da se je v teh časih lepo pohvaliti s pametnim telefonom, tablico, kamero in še prenosnim računalnikom, a prav nobene potrebe ni, da bi s seboj vzeli prav vse. Pametni telefon pravzaprav vključuje prav vse, zakaj bi si torej delali skrbi in spakirali toliko vrednih naprav? Poleg tega greste na počitnice!

Vodiči v obliki knjige. Smo leta 2014, ko lahko vse potrebne informacije izveste prek interneta ali – od hotelskega osebja. Tako boste dobili informacije iz prve roke.

Medicinski pripomočki. Kakšen obliž in mazilo pridejo prav, če pa boste potrebovali kaj več, vam lahko pomagajo v hotelu, kjer morajo imeti popolno zdravniško prvo pomoč.

Športna oprema. Smuči, smučarska deska in deska za valove so seveda izjeme, a namiznoteniške in badmintonske loparje lahko mirno pustite doma. Če boste začutili željo po rekreiranju, se pozanimajte o čem lokalnem.

Telovadna oprema. Dobro premislite, kolikokrat do zdaj ste zares obuli športne copate in se odpravili teč? Če se ne spomnite, potem pustite športno opremo lepo v domači omari. Potrebo po športu lahko zadovoljite s sklecami, počepi, izpadnimi koraki in vodnimi športi, če boste ob vodi.

Sončna krema. Kupite jo na kraju samem, kjer jo boste najbrž tudi porabili.

Brisače. Razen tiste za na plažo, lahko brisače za v kopalnico pustite doma. V vseh hotelih jih imajo ...

Drage in vredne stvari. Kraja na počitnicah vam lahko zagreni veselje, zato s seboj raje ne vzemite stvari, ki bi jih težko nadomestili, ki vam veliko pomenijo in za katere ste odšteli malo premoženje. Sem ne štejemo dragih fotoaparatov, če ste po poklicu fotograf in ne morete iz svoje kože.

Pohodniški čevlji. S seboj jih vzemite le, če že vnaprej veste, da vas čaka vsaj en pohod. Sicer so povsem odveč.

Še ena jakna. Če vas rado zebe, bo čebulni, večplastni sistem tudi na počitnicah najboljši. Poleg jakne raje vzemite topel pulover in najljubši šal. V primeru mraza si oblecite majico brez rokavov, čeznjo navadno majico, potem pulover in še jakno. Če pa mislite, da vas bo tudi v tem zeblo, potem se odpravljate na nepravi kraj ob nepravem letnem času.

Več kot ena knjiga. Ste že razmišljali o nakupu kindla?

Blazina. Če jo potrebujete na letalu, jo boste dobili pri stevardesi. Sicer pa se lahko znajdete in srajco z gumbi napolnite z nekaj oblačili.

Vse, kar vključuje misel: Kaj pa, če se pripeti ... Zelo verjetno je, da se vam ne bo zgodil scenarij filma Brodolom, zato stvari, ki bi spadale v ta scenarij, pustite doma. Za vse drugo imate hotelsko osebje.

Deli s prijatelji