PRIZNANJE

Stol Froc naj izdelek Ambienta

Objavljeno 07. november 2012 12.55 | Posodobljeno 07. november 2012 12.57 | Piše: V. R., STA

Otroški stol Froc je bil nagrajen za najboljši izdelek pohištvenega sejma Ambient.

Po oceni mednarodne komisije je bil otroški stol Froc najboljši izdelek, predstavljen na 23. mednarodnem sejmu pohištva Ambient Ljubljana. Stol je last podjetja Rimarket, ki ga je oblikovala agencija Gigodesign. Nagrado za najboljši izdelek je v torek podelil predsednik republike Danilo Türk, ki je sejem tudi uradno odprl.

Med 10 najboljših so se uvrstili še stol Frida 752 družbe NIK-LES (oblikovanje Odoardo Fioravanti), vhodna vrata Pure 609 samostojnega podjetnika Romana Pirnarja (oblikovanje Ernest Bevc in Roman Pirnar), TV-omarica Tramek Mizarstva Amek (oblikovanje Dejan Kos), plinska kuhalna plošča Scholtes Ambientov DC (oblikovanje Scholtes), pečica Home Chef GO896X Ambientov DC (oblikovanje Gorenje), omara za gurmane Pohištva Potočnik (oblikovanje Julijan Krapež), kuhinja Kamen in let Pohištva Potočnik (oblikovanje Julijan Krapež), posteljni sistem Krka podjetja Postelja (oblikovanje Tomo Bonač) in stikalo Touch družbe TEM Čatež (oblikovanje Borut Dvornik). Izdelke je izbrala mednarodna komisija, ki so sestavljali Doris Köfer iz Avstrije, Marco Marangone iz Italije, Marijan Orešić iz Hrvaške ter Janez KoželjVladimir Pezdirc in Jure Miklavc iz Slovenije.

image

Stol Froc se od večine otroških stolov razlikuje po izredni stabilnosti, materialu in možnosti nastavitve velikosti glede na otrokovo starost. Izdelan je iz povsem naravnih materialov, z mislijo na starše in na otrokovo varnost, zato je varen in stabilen. Stoji na masivni nogi s štiritočkovnim križem, zato je težišče vedno v središču stola, zaradi česar tudi ob naslanjanju in plezanju otrok ne more pasti. Ima tri preproste nastavitve prilagajanja vsakemu otroku vse od 6. meseca do 10. leta starosti.

Sejem Ambient Ljubljana postavlja v ospredje pomembnost oblikovanja izdelkov in s tematskimi razstavami ter nagradami promovira oblikovalsko stroko oziroma izpostavlja in predstavlja njene rezultate. Na sejmu z razstavno površino 22.500 kvadratnih metrov se predstavlja 246 podjetij iz 24 držav. Sejem, katerega častni pokrovitelj je letos finsko veleposlaništvo v Ljubljani, bo vrata zaprl v nedeljo.

Deli s prijatelji