TEHNIČNE MOTNJE

Sami popravite pomivalni stroj

Objavljeno 28. februar 2013 11.15 | Posodobljeno 28. februar 2013 11.15 | Piše: M. F.

Drobne težave, ki vam jih povzroča pomivalni stroj, lahko odpravite brez pomoči mojstra.

Vam pomivalni stroj povzroča preglavice, se neprestano kvari in s tem prazni vašo denarnico? Ne skrbite, večino drobnih okvar lahko odpravite sami, samo vedeti morate, kako.

Na dnu zastaja voda

Zamašen imate odvod vode. Izpraznite stroj, poiščite filter in ga očistite. Glavni krivci za to težavo so zdrobljene piščančje kosti, razbito steklo ali razne folije, ki zaidejo v ta del.

Posoda ni dobro oprana

Najbrž je zamašena prha. Izpraznite stroj in v navodilih za uporabo poglejte, kako jo lahko odstranite. Preverite luknjice in jih, če so zamašene, očistite s ščetko.

Kozarci so vedno polni madežev in se ne svetijo

Za pet minut jih namočite v kisu. Če bodo potem svetleči, je vzrok za madeže trda voda, torej dodajte več sredstva za pranje. Če madeži ostanejo, jih pomivate na previsoki temperaturi ali uporabljate preveč sredstva za pranje.

Neprijeten vonj, kot da se nekaj pregreva

Zagotovo imate starejši model stroja, ki ima grelce na dnu. Prav tam se kopičijo tudi ostanki hrane, kar med pomivanjem izzove neprijeten vonj. Očistite stroj.

Vrata se ne zapirajo

Nekaj jih pri tem ovira. Preverite, ali se je mednje morda kaj ujelo. Če težava ni v tem, so se zrahljali vijaki. Vzemite orodje in jih pričvrstite. Morda pa je za slabo tesnjenje kriva dotrajana guma. V tem primeru jo morate zamenjati.

Deli s prijatelji