NE ZATISKAJTE SI OČI

Znaki strtega srca

Objavljeno 10. avgust 2014 13.50 | Posodobljeno 10. avgust 2014 13.51 | Piše: M. F.

Najbolj izraziti so depresija, utrujenost, nespečnost in pomanjkanje teka.

Čeprav se prepričujete, da je po tem, ko je propadlo vajino razmerje, vse v najlepšem redu, morda le ni tako. Zlasti če so pri vas še vedno prisotna močna čustva in ste potrti, zatiskanje oči pred bolečino vse skupaj zgolj poslabša. Oglejte si nekaj znakov, ki zgovorno razkrivajo, da trpite, in o svoji bolečini spregovorite. Zagotovo imate ob sebi nekoga, ki vam bo prisluhnil in pomagal prebroditi težko obdobje.

Depresija

Gre za stanje, ko vidite vse črno, zato se počutite brezvoljne, osamljene in se predajate misli, da boste do konca življenja ostali sami.

Osamitev

Nič vas ne zanima in ne veseli. Celo druženju s prijateljicami se izogibate, pa čeprav ste nekoč v tem uživali. Prav tako ste prepričani, da vas nihče od bližnjih ne razume, zato svoje občutke zadržujete zase ter se zapirate med štiri stene.

Utrujenost

Stres in malodušje utrujata, zato ste vsak dan popolnoma brez energije.

Slab tek

Že sama misel na hrano v vas zbuja občutke slabosti in to se kaže tudi na številki na tehtnici, ki je že pod kritično ravnjo.

Obsesija

Neprestano preverjate mobilni telefon, elektronsko pošto in družbena omrežja. Da bi le ugotovili, ali morda ni poskušal z vami ponovno navezati stika.

Analiziranje

Če ste se ujeli, kako ure in dneve premlevate njegove stavke ter v mislih ponavljate svoje besede ob zadnjem srečanju, ob tem pa se vprašujete, kaj ste rekli ali storili narobe, je to jasen znak, da imate težavo.

Nespečnost

Ves dan ste utrujeni, zvečer, ko ležete k počitku, pa spanca ni in ni. Nespečnost lahko postane velika težava, zato je skrajni čas, da odprete oči in rečete bobu bob.

Nikoli ni prepozno

Zapomnite si, da ni nikoli prepozno poiskati pomoč pri bližnjih, pa čeprav ste jih za nekaj časa povsem izključili iz svojega življenja. Razumeli vas bodo in vam pomagali po svojih najboljših močeh. Prvi korak pa morate seveda storiti sami.

Deli s prijatelji