IDEALEN SCENARIJ

Zakaj ženske med seksom vzdihujejo

Objavljeno 13. avgust 2011 17.19 | Posodobljeno 13. avgust 2011 17.19 | Piše: P. J.

Vzdihljaji niso nujno povezani z užitkom

Ženska z vzdihljaji pomagajo moškim
Najnovejše študije univerze v Lancashiru so razkrile, da vzdihovanje med spolnim odnosom ni nujno povezano z orgazmom ampak je lahko tudi s tem, da ženska pomaga partnerju.

Vroči vzdihi

Znanstveniki so ugotovili, da je vzdihajoča vokalizacija najbolj opazna, tik preden ženska pride do vrhunca in ko orgazem doživi partner. Ugotovitve temeljijo na analizah, ki so jih opravili pri 71 ženskah s povprečno starostjo 22 let.

Manipuliranje

Z raziskavo so želeli ugotoviti, ali so vzdihljaji povezani z odnosom, ki sproži orgazem, ali pa so od orgazma povsem neodvisni. Večina žensk je potrdila, da dosežejo orgazem med predigro, vzihujejo pa tudi takrat, ko orgazem doseže partner. Raziskovalci menijo, da je vzrok za neskladje v tem, da ženske manipulirajo z moškim v njihovo korist.

Ne izražajo svojih občutkov

»Podatki kažejo na časovni zamik med tem, ko ženske doživijo orgazem, in med vzdihljaji, kar kaže na manipulacijo v korist partnerja. Ženske ne vzdihujejo zato, da bi izrazile svoje očutke, ampak zato, da pomagajo moškim do vrhunca. Najverjetneje so ti vzihljaji povezani z idealnim seksualnim scenarijem,« je povedal John Grohol.

Deli s prijatelji