TRIJE ODGOVORI

Zakaj ste se ravno zdaj spomnili bivšega?

Objavljeno 31. oktober 2015 18.00 | Posodobljeno 31. oktober 2015 18.00 | Piše: M. F.

Ne zato, ker ga še vedno ljubite, pač pa zato, ker ste trenutno osamljeni ali vas je malce strah prihodnosti.

Pogled v prihodnost včasih zameglijo spomini.

Naj bo zveza ali zakon, bivše razmerje za seboj pusti mnogo spominov. Lepih in manj lepih, zagotovo pa takih, ki bodo vedno z vami. In včasih so malce varljivi. Zlasti tisti lepi, ob katerih se vam zazdi, da sta se z bivšim prenaglila in da bi morala v zvezi še vztrajati. »Saj vendar ni bilo vse tako slabo,« si mislite. Največkrat iz naslednjih treh vzrokov, ki pa nimajo nikakršne zveze z ljubeznijo. Zakaj se torej spominjate bivšega?

Ker ste osamljeni

Osamljenost res ni prijetna in v vas budi razmišljanje, da bi stvari lahko bile drugačne. Ena od takih je bivša zveza. Nenadoma pogrešate malenkosti, ki vas spominjajo na njo in povezujejo z njo. Seveda zgolj lepe, slabe se kar nekam skrijejo. A to je nekaj povsem običajnega in nikakor ob tem ne bi smeli razmišljati o tem, da bi začeli znova. Kajti če bi vse bilo tako lepo, kot se v trenutkih osamljenosti preprečujete, z nekdanjim zagotovo ne bi bila bivši, pač pa aktualni par.

Ker primerjate prejšnje in sedanje življenje

Vsaka zveza s seboj prinaša tudi lepe trenutke. Prav ti za vedno ostanejo v spominu. Če novo večkrat primerjate s staro, s tem ni nič narobe. Če menite, da je bolje zdaj, super. Če pa mislite, da je bilo bolje prej, pod drobnogled vzemite sedanje razmerje in si dopovejte, da to ne pomeni, da je bilo prejšnje dobro, pač pa, da s tem, v katerem ste trenutno, nekaj ni tako, kot bi moralo biti.

Ker vas je strah preteklosti

Predvsem tega, da ne bi ostali sami, da ne boste nikoli srečali človeka, ob katerem bi skupaj dočakali starost. Zato se vračate nazaj in razmišljate, ali boste res kdaj spoznali nekoga, ki bo boljši od vašega bivšega. Čeprav so taki trenutki težki in ste v njih črnogledi, vedite, da bodo minili in da boste kmalu na prihodnost gledali s svetlejše plati ter z zavestjo, da vas lepe stvari čakajo za vogalom.

Deli s prijatelji