V RAZMISLEK

Zakaj si prešuštnik ne zasluži druge možnosti

Objavljeno 25. november 2015 18.30 | Posodobljeno 25. november 2015 18.30 | Piše: M. F.

Le težko mu boste znova zaupali, hkrati pa boste izgubili tudi samospoštovanje.

Zaupanje je izjemno težko znova pridobiti.

Seveda obstajajo tudi pari, ki po skoku čez plot enega od partnerjev zmorejo postaviti razmerje v prvotne tirnice, toda za to je treba veliko trdega dela. In če ste v dilemi, ali prešuštniku dati še eno možnost, tudi vi, vam svetujemo takole.

Vedno vas bo strah, da bo dejanje ponovil

Kar pomeni, da nikoli več ne boste povsem mirni. Vsakič, kadar ne bosta skupaj, boste tuhtali, kje je, s kom je in kaj počne. Skrb bo morda povsem odveč, a to pri celotni zgodbi ne igra ključne vloge. Zato se vprašajte, ali je res vredno biti ves čas na trnih.

Morda je razlog napačen

Res ni lahko prekiniti zveze in zakorakati po novi poti. A če z njim ostajate zgolj zato, ker vas je strah samote, je to povsem napačen razlog, ki ga boste nekoč zagotovo obžalovali.

Stvari bodo vedno slabše

Morda se bo zgodilo, da bo v zvezi z nekom, ki vas je prevaral, vaša bolečina samo še večja. V razmerju bo zato vedno več nezaupanja, sporov in obtoževanja.

Morda ogrožate svoje zdravje

Če vas je prevaral enkrat ali celo večkrat, je povsem možno, da se je okužil s katero od spolno prenosljivih bolezni.

Ne boste se več spoštovali

Največ, kar lahko v tem primeru izgubite, je samospoštovanje. In če se ne boste spoštovali sami, vas ne bo spoštoval nihče, še najmanj pa nekdo, ki vas je že prevaral.

Najdete lahko boljšega

Zakaj bi ostali v razmerju z nekom, ki vas ne spoštuje. Raje podarite srce nekomu, ki mu boste lahko zaupali.

Razmerje nikoli več ne bo enako

Ko je zaupanje izgubljeno, ga je izjemno težko znova pridobiti. Razmerje je zato včasih nemogoče postaviti na prejšnjo raven. Imejte to v mislih. Kajti četudi mu boste oprostili in se bosta trudila izboljšati odnos, nanj nikoli več ne boste gledali tako kot pred prevaro. 

Varanje je zgolj simptom

Če vas je prevaral, je v vajini zvezi nekaj narobe. Če bosta zgodbo nadaljevala, ne da bi vzroke odpravila, je vajino razmerje obsojeno na propad ali pa bosta v njem vedno nesrečna. Če si torej že namenita drugo možnost, se poglobita vase in v svoje razmerje ter odpravita dejavnike, ki so na skok čez plot sploh napeljali.

 

Deli s prijatelji