RAZLOGI

Zakaj poročeni moški varajo

Objavljeno 31. januar 2013 21.40 | Posodobljeno 31. januar 2013 21.42 | Piše: M. F.

Nekaterim je v zakonu dolgčas, drugi želijo z mlajšimi kiklami dokazati, da so še vedno mladi, tretji pa bi se le malo zabavali.

Razlogov za varanje je veliko, nobenega pa ni mogoče opravičiti.

Dandanes žal vse prepogosto slišimo o prevarah zakonskih partnerjev, čeprav bi bilo drzno trditi, da jih je kaj več kot nekoč. Ob tem se vedno zdi, da so moški tisti, ki pogosteje skačejo čez plot. Ne bomo dokazovali, ali to drži ali ne, bomo pa nanizali najpogostejše razloge za njihove skoke čez plot.

Ujet v dolgočasju zakona

Veliko prešuštev se zgodi zaradi dolgočasja. Moški so baje mnogo drznejši in bolj avanturistični od žensk, in kadar je zakonska barka varno zasidrana v zalivu, raje odplujejo na razburkano morje, četudi v komaj zakrpani barkači.

Kriza srednjih let

Večina moških ji ne uide. V neki starosti se ne morejo sprijazniti z dejstvom, da niso več ravno mladi. Da bi ubežali letom, si poiščejo zabavo, ob kateri bi znova začutili mladosten utrip. Seveda ni treba poudarjati, da so njihove izbranke v tem primeru praviloma stare toliko, da bi lahko bile njihove hčerke, čeprav bi se ob starejših upravičeno počutili mlajše ...

Kruta narava

Žal drži, da se ženske starajo hitreje. Moški ob tem dobijo občutek večvrednosti. Menijo, da so na pogled lepši od svojih, sicer približno enako starih soprog in da so zato povsem upravičeni do zunajzakonskega veselja.

Zgolj zaradi zabave

Še eden pogostih razlogov za skok čez plot je zgolj zabava. Prešuštniki načeloma nimajo namena ogrožati stabilnosti zakona, toda ker ne mislijo s pravo glavo, počnejo ravno to. Varanje po njihovih žilah požene adrenalin, zdi se jim razburljivo in prepričani so, da bo njihovo početje ostalo skrito.

Na ženo gledajo kot na nekaj samoumevnega

Večina moških je prepričanih, da jih žena ne bo nikoli zapustila, pa čeprav se v zakonu do nje grdo obnašajo ali jo celo varajo. Poročene ženske običajno na prvo mesto postavljajo otroke in družino ter resnično težko odidejo od zakonolomcev. In ker ti to vedo, si dovolijo tudi skoke čez plot.

Deli s prijatelji