TOP 10

Zakaj je seks po 40. letu boljši

Objavljeno 04. julij 2011 18.15 | Posodobljeno 04. julij 2011 18.15 | Piše: L. K.
Ključne besede: seks 40

Preberite 10 dobrih razlogov, zakaj v posteljo z zrelejšo žensko

Zrelejše dame vam v posteljo ne bodo nosile službenih frustracij
Shane Watson, novinarka in avtorica knjige »Kako spoznati moškega po štiridesetem«, ki se je tudi sama poročila po 40. letu, v priročniku odkriva, da je seks z leti vedno boljši in da so ravno štirideseta leta najprimernejša za uživanje v spolnosti. Pa poglejmo, česa so se do tega obdobja ženske naučile, če gre verjeti pisateljici.

1. Znajo prevzeti akcijo

Zrelejše ženske nimajo težav s tem, da takoj začnejo akcijo. Zavore, ki so povezane s sramežljivostjo ali pomanjkanjem izkušenj, preprosto ne obstajajo več.

2. Povejo, kar mislijo


Izjava tipa »Danes sem preveč utrujena, lahko to prestaviva na jutri?« so popolnoma normalne za zrele ženske, ki se ne bojijo napačne reakcije pripadnika tako imenovanega močnejšega spola.

3. Smejijo se tudi v neprijetnih situacijah

Ko jih uščipne v hrbtu ali kje drugje, nimajo težav s sprejemanjem šale na svoj račun, ker je raven samozavesti že tako visoko, da ni ovira za zabavo v postelji tudi po tem, ko nezgoda mine.

4. So umirjene

Z leti ženska bolj izžareva prisebnost in umirjenost, s čimer daje vtis, da ve, kaj hoče in kaj je njena vloga v življenju – to menda moške neizmerno privlači.

5. So odprte

Zrela ženska je dostopnejša, z njo se lahko pogovarjate kadar koli in ji predlagate kar koli, to je predvsem za mladeniče obet eldorada.

6. Znajo sprejeti zavrnitev


Če jih moški v postelji zavrne, ker je utrujen ali psihično izčrpan iz tega ne delajo velike drame, ker ga razumejo. Zavrnitev za njih ni nič strašnega. Mlajše predstavnice nežnega spola zavrnitve težje prenašajo oziroma iščejo napačne vzroke.

7. Znajo izbrati pravega


Izkušena ženska si zna izbrati partnerja, ki ji ustreza skoraj v vseh pogledih. Takšnega, s katerim se ujema tako čustveno kot posteljno. Tveganje izbire manj kompetentnega moškega je bistveno manjša kot pri mladostnicah.

8. Ne iščejo pogovora po seksu


Mlajše ženske po seksu po navadi pričakujejo ure in ure dolge pogovore, dotike in analize o prihodnosti. Roko na srce, nekateri moški imajo zaradi tega precej težav. Ženske v štiridesetih so zadovoljne že s tem, če po seksu samo zaspijo v objemu najdražjega.

9. Trezne so


S starejšimi ne boste naleteli na neprijetno dejstvo, da se zjutraj ne bodo spomnile, kaj so počele ponoči. Pri mlajših je to pogost pojav.

10. Zavedajo se svojih prednosti

Več kilometrine pomeni boljše poznavanje svojih prednosti in slabosti, tudi v spolnosti.

Deli s prijatelji