PREVIDNO

Vse nevarnosti poletnega seksa

Objavljeno 03. avgust 2011 16.15 | Posodobljeno 03. avgust 2011 22.00 | Piše: M. F.

Na Hrvaškem lahko za seks na prostem plačate 150 evrov ali dobite 30 dni zapora

Pozor, med seksom na plaži vas lahko doleti kup nevšečnosti
Poletje je čas zabave in sklepanja novih poznanstev. Poletje je tudi čas, ko nas pogosto preplavijo nenadzorovane strasti in ko si tudi tisti, bolj sramežljivi upajo malce več ter svoje spolno življenje premaknejo izza zidov spalnice. Vendar, pozor. Seks na prostem poleg osvežitve rutine in drugih radosti lahko prinese tudi nevšečnosti.

Imate dovolj v denarnici?

Prvo seveda predstavljajo radovedni pogledi ali celo roka pravice. Pazite torej, da vas pri vašem dejanju ne zmotijo možje v modrem. V mnogih državah je namreč seks na javnem mestu kazniv. V Sloveniji boste zanj morali odšteti kar od 200 do 400 evrov. Vse, ki boste letovali pri sosedih, pa bo najbrž zanimal podatek, da na Hrvaškem kazen znaša največ 150 evrov ali 30 dni zapora. Avstrija za nespodobno obnašanje v javnosti grozi s približno pol leta zaporne kazni, še strožji pa so na Danskem. Tam vas lahko na hladno postavijo kar za štiri leta, lahko pa se odločite za denarno kazen: 1200 evrov. Italijani imajo za takšno dejanje predvideno zaporno kazen do dveh let ali 300 evrov globe, nekoliko liberalnejša je Švedska. Tam vas bo vročica na prostem stala 50 evrov. Za seks na javnem mestu je v Egiptu zagrožena kazen do treh let, v Bolgariji pa pohotneže najprej samo opozorijo.

Podatka o tem, ali je v omenjenih državah zaradi seksa na javnem mestu kdo dejansko moral v zapor, žal, nimamo, zagotovo pa so zaradi njega mnogi morali seči v žep. Vas še vedno mika? Previdno torej pri izbiri lokacije.

Neudobna podlaga, komarji, odrgnine ...

Pri seksu na prostem se lahko tudi poškodujete. Govorimo o modricah, odrgninah in podobnih posledicah, ki vas bodo pestile še nekaj dni. Da ostro kamenje, grmovje, polno trnjev, in tla, bogato posuta z vejami ali s storži, niso najboljša podlaga, najbrž ni treba posebej poudarjati, mivka pa popolno radost ponuja le na prvi pogled. Najboljše mesto bo na drobnem produ ali mehkem travniku, a tudi tam velika brisača ne bo odveč.

Ker se boste med akcijo spotili, vam bo pretila še ena nadloga: postali boste prava vaba za komarje. Ti vam lahko zelo pokvarijo vznemirljive trenutke. Repelent naj bo torej vaša obvezna oprema, seveda pa tudi kontracepcija. Zlasti če vas hormoni preplavljajo ob osebi, ki jo komaj poznate, razen če si želite trajne spomine na vroče trenutke pod milim nebom.

Deli s prijatelji