LJUBEZEN

Vedno več samskih Slovencev

Objavljeno 05. september 2013 15.00 | Posodobljeno 05. september 2013 15.00 | Piše: Da. M.

Število samskih v Sloveniji strmo narašča.

Statistični urad RS ugotavlja, da se je v 22 letih število samskih povečalo kar za 40,76  odstotka. Če prevedemo v številke, je v primerjavi z letom 1991 zdaj 274.893 ljudi več samskega stanu. Vesela novica za samske ženske je, da je samskih moških več. Število teh se je povečalo za 43,77 odstotka, žensk za 38,11 odstotka.

Pri teh odstotkih pa gre poudariti, da statistični urad zajema podatke le med poročenimi, ovdovelimi, razvezanimi in samskimi ljudmi. Torej zunajzakonska skupnost ne šteje, teh pa je z upadanjem trenda porok vedno več.

Samski skupaj držijo

Med razloge, da je vse več samskih ljudi, lahko štejemo hiter tempo življenja, potrebo po kariernih uspehih in pomanjkanje časa za zasebnost. Tega se samski ljudje zavedajo, zato izkoristijo priložnosti, na katerih se imajo možnost spoznati. Organizirana druženja pod imenom Dogodki za samske zajemajo hitre zmenke, zmenke z ujemanjem, mizo za šest, plesne zmenke, bovling, rafting, psihološke pogovorne skupine, kuharske delavnice, delavnice mešanja koktajlov in tudi skupinska potovanja.

Taka srečanja so v obdobju treh let in pol, odkar delujejo Dogodki za samske, ustvarila dva tisoč novih prijateljstev, nastalo pa je 370 parov.

Deli s prijatelji